Cole Hamels

MLB 2015 Preview: Philadelphia Phillies

Door

Cole Hamels
Na een blamerend 2014 waarin de Phillies ondermaats presteerden is het off-season van de ploeg uit Philadelphia vlees noch vis. Ruben Amaro Jr. lijkt maar niet de juiste trade partners te kunnen vinden voor spelers als Cole Hamels, Cliff Lee, Jonathan Papelbon en Ryan Howard. Met name Hamels werd in verband gebracht met verschillende ploegen (Boston Red Sox, San Diego Padres) en voor hem moeten de Phillies goede prospects terug kunnen krijgen. Voor Howard is de markt erg dun en dan heb je nog zijn exorbitant hoge salaris. 25 miljoen dollar! Die staat in geen enkele verhouding met zijn prestaties. Het belooft een lang seizoen te worden voor de fans in Philly! Dat voor een ploeg die enkele jaren geleden de World Series nog wist te winnen.

PHI_1271 Manager: Ryne Sandberg
General Manager: Ruben Amaro, Jr.
Stadion: Citizen Bank Park
2014: 5e in de NL East (73-89)
2014 MVP: Cole Hamels
World Series: 2
Pennants: 7
Divisies: 13
Wild cards: 0
Slagmannen: Werpers:
C Carlos Ruiz SP Cliff Lee
1B Ryan Howard SP Cole Hamels
2B Chase Utley SP Aaron Harang
3B Cody Asche SP Chad Billingsley
SS Freddu Galvis SP David Buchanan
LF Domonic Brown CP Jonathan Papelbon
CF Ben Revere RP Jake Diekman
RF Grady Sizemore RP Ken Giles
DH RP Justin De Fratus

De belangrijkste wapenfeiten van GM Ruben Amaro Jr. dit off season was het verhandelen van Jimmy Rollins naar de Dodgers, Antonio Bastardo naar de Pirates en Marlon Byrd naar de Reds. Allemaal voor prospects. Het had het begin moeten zijn van een clearance sale. Niets was minder waar. Amaro Jr. en daarmee de Phillies, blijven opgescheept zitten met spelers die jaarlijks minder worden (Howard, Papelbon) en hun (te) dure contracten. Voor Ryan Howard lijkt een platoon op het eerste honk het meest voor de hand liggend. Zodat hij niet tegen linkshandige werpers hoeft te spelen. Geen overbodige luxe getuige zijn .230 gemiddelde en 70 K’s in 161 slagbeurten tegen hen.

Nieuw
SP Aaron Harang, SP Chad Billingsley, SP Jerome Williams, OF Grady Sizemore

Weg
SP A.J. Burnett, SS Jimmy Rollins, RP Antonio Bastardo, RP Mike Adams, OF Marlon Byrd

2015 Prognose
Zolang de ploeg Cole Hamels en Cliff Lee elke vijf dagen de heuvel op kan sturen, hebben ze een kans om die wedstrijden te winnen. Dan moet Lee blessurevrij blijven en Hamels niet verhandeld worden. Dat laatste lijkt een utopie. Zonder die twee spelers wordt het een nog zwaarder seizoen dan het al gaat worden. Het verlies van Byrd, Rollins en in mindere mate Bastardo is niet gecompenseerd. En met het verwachte vertrek van Howard, Papelbon en de al eerder genoemde Lee en Hamels kan er eindelijk begonnen worden met rebuilden! Vijfde plaats in de NL East.

Milwaukee Brewers v Philadelphia Phillies
Player to Watch

Domonic Brown, de startende rechtsvelder zal dit jaar moeten laten zien dat hij in de Majors thuis hoort. Met een .235 gemiddelde, tien homeruns en 63 binnengeslagen punten kun je niet spreken van een statline van een goede buitenvelder. Make or break lijkt het voor hem.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen