NFL Update: Panthers nog drie jaar door met Rivera

Door

Carolina Panthers v Arizona CardinalsDe Carolina Panthers hebben hoofdcoach Ron Rivera na een uitstekend seizoen beloond met een contractverlening voor de duur van drie jaar. Toch zag het er een maand of vier geleden heel anders uit voor de voormalige speler van de Chicago Bears (1984-1992). Na een kwart van het reguliere seizoen stond zijn team op een 1-3 record en zat hij op de schopstoel. Na een serie van acht gewonnen wedstrijden, het divisiekampioenschap in de NFC South en een bye in de eerste ronde van het naseizoen zag de wereld er echter helemaal anders uit voor Rivera en de Panthers. De verbeteringen die quarterback Cam Newton en het team als geheel lieten zien zijn nu dus reden genoeg om Rivera voor de komende jaren aan de franchise te binden.

Lees verder voor meer nieuws

New York Giants Victory ParadeHoF
Warren Sapp vind niet dat (kandidaat) Michael Strahan thuishoort in de Hall of Fame. Strahan speelde vijftien jaar voor de New York Giants en noteerde in 2001 een record voor meeste sacks in één seizoen (22,5). Uiteraard maakte hij onderdeel uit van het team dat in 2007 de Super Bowl won. Het bleek ook het afscheid van Strahan bij de Giants en in de NFL. Heden ten dage is Strahan veel te zien op televisie, onder andere als analist bij FOX NFL Sunday. Sapp, voormalig pass-rusher van de Tampa Bay Buccaneers, werd vorig jaar nog toegelaten tot de HoF en deed de uitlating tijdens de Super Bowl mediadag. De reactie van Strahan was kort en duidelijk: “Ik ben blij dat hij (Sapp) geen stemrecht heeft.”

Overig nieuws:

  • Chicago Bears free-agent quarterback Josh McCown wil graag terugkeren naar zijn oude nest. De Bears kunnen hem nog niet opnieuw vastleggen, tot de start van free agency, maar mogen wel exclusief onderhandelen met de quarterback. McCown viel dit seizoen prima in toen eerste QB Jay Cutler geblesseerd uitviel. Hij noteerde 13 touchdowns en één interceptie voor een 109.0 passer rating, de op twee na hoogste score in de NFL.
  • Voormalig Detroit Lions running back Jahvid Best heeft de NFL, helmmaker Riddell en Easton-Bell Sports aangeklaagd voor zijn opgelopen hersenschuddingen. Doel is een medisch fonds op te richten zodat Best in de toekomst gevolgen van de blessures kan behandelen en vervolgens betalen. De NFL heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van Best. De voormalige eerste ronde keuze in de draft van 2010 speelde slechts 22 wedstrijden in zijn carrière voor Detroit.
  • Kyle Shanahan is op zoektocht door Amerika aangekomen in Cleveland om te gaan praten met de Browns. Hij was dichtbij een baan als aanvalscoach bij de Baltimore Ravens en Miami Dolphins, maar zag die pogingen mislukken. Shanahan was de afgelopen vier jaar aanvalscoach in Washington, onder zijn vader Mike Shanahan. De Browns probeerden op hun beurt Gary Kubiak vast te leggen, die deze week tekende in Baltimore. Zo draait de trainerscarrousel in de week voor de Super Bowl al weer flink door. Volgens geruchten zouden de Browns wel oren hebben naar Johnny Manziel, de quarterback van Texas A&M University.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen