NFL Update: Evan Mathis weg bij Philadelphia Eagles

Door

Detroit Lions v Philadelphia Eagles

Evan Mathis is gisteren gereleased door de Philadelphia Eagles. De 33-jarige guard kon in ‘Philly’ niet rekenen op een (in zijn ogen goed) nieuw contract en ook een trade in de maanden vlak voor de NFL Draft zat er niet in. Het vertrek van Mathis (#69) komt niet als een verrassing; hij zinspeelde al twee jaar op een salarisverhoging of een ruil met een ander team.

Die upgrade van zijn basisinkomen (van 5,5 naar 6,5 miljoen dollar) lag al wel op tafel bij de ‘Iggles’ sinds september 2014, maar Mathis weigerde deze contract-herstructurering. Opvallend is dat dit aanbod van de hand van general manager Howie Roseman kwam. Maar alle personele beslommeringen zijn sinds dit offseason de verantwoordelijkheid van hoofdcoach Chip Kelly, die niet bang is om rigoureuze beslissingen te nemen. Kelly’s eerste wapenfeit was het intrekken van dit nieuwe contract.

Twee dagen later zit Mathis dus zonder team. De guard speelde in vier seizoenen tijd 56 wedstrijden in Philadelphia. Het afgelopen seizoen bleef de teller steken op negen stuks, vanwege een knieblessure. Mathis werd in het seizoen 2013/2014 en 2014/2015 gekozen voor het Pro Bowl-team.

Patriots halen QB Matt Flynn aan boord
Over elf dagen is de hoorzitting over de straf van quarterback Tom Brady in de Deflategate-zaak, maar de New England Patriots wachten dit verhoor niet af. De ‘Pats’ halen spelverdeler Matt Flynn aan boord.

Flynn lijkt de rol van backup-quarterback te moeten spelen, mocht Brady inderdaad de eerste vier wedstrijden van het seizoen geschorst worden. Op deze manier heeft de jonge Jimmy Garoppolo een ervaren man achter/naast zich staan. Ook werd bekend dat de Patriots quarterback Garrett Gilbert (23) laten gaan.

De 29-jarige atleet speelde zes van zijn acht NFL-seizoenen voor de Green Bay Packers. Uitstapjes naar de Seattle Seahawks (2012) en de Oakland Raiders en Buffalo Bills (beiden 2013) leverden niets op. Flynn is waarschijnlijk het meest bekend van zijn Packers-wedstrijd tegen de Detroit Lions in week 17 van seizoen 2011/2012. Op die dag gooide hij als invaller van Aaron Rodgers maar liefst zes touchdowns.

LaDainian Tomlinsons nummer vereeuwigd
Eén van de beste running backs krijgt de waardering die hij verdient: de San Diego Chargers halen het nummer 21 van LaDainian Tomlinson uit de roulatie tijdens zijn verkiezing in het teams Hall of Fame in november. Er komt een speciale ceremonie in de rust tijdens de wedstrijd van de Bolts’ tegen de Kansas City Chiefs op Sunday Night Football.

Tomlinson was verrast over zijn uitverkiezing. ‘Ik blijf altijd een San Diego Charger. Ik ben speechless, ik weet niet wat ik moet zeggen. Dat mijn nummer nooit meer gebruikt wordt – en dat als vierde Charger – is geweldig.’ L.T. volgt inderdaad in de voetsporen van QB Dan Fouts (#14), WR Lance Alworth (#19) en LB Junior Seau (#55).

De inmiddels 35-jarge Tomlinson speelde elf seizoen in San Diego, waar hij indrukwekkende cijfers noteerde. In de ‘All Time’-ranglijsten van de NFL staat hij vijfde in career rushing yards (13,684), zevende in all-purpose yards (18,456), zevende in career rushing touchdowns (145) en derde in total touchdowns (162).

Geniet daarom om deze warme vrijdagmiddag van enkele weergaloze hoogtepunten van LaDainian Tomlinson:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen