NFL Sunday: Steelers & KC winnen weer, revanche Patriots

Door

In week 2 beginnen de verhoudingen in de NFL al weer meer te lijken op die van 2016. De New England Patriots gingen, na de domper van vorige week, weer ouderwets tekeer tegen de New Orleans Saints. De Pittsburgh Steelers bleken aan beide kanten van de bal goed te zijn en de Chiefs wonnen ook weer. De fans van de Browns, Bears, Colts, Jaguars en Bills kregen echter weer flashbacks naar het mislukte vorige seizoen.

Steelers en Chiefs imponeren ook in week 2

Zonder Sam Bradford mochten de Minnesota Vikings proberen om gelijke tred te houden met de Steelers in Pittsburgh. Dat lukte niet, ondanks de inbreng van de gevreesde front seven van de Vikings. De secondary liet zich echter keer op keer verrassen door de diepe bal, wat de Vikings duur kwam te staan. De terugkeer van Martavis Bryant bood Ben Roethlisberger de kans om de bal een enorme slinger te geven en de defensie uit elkaar te trekken. Bryant wist er, net als Antonio Brown, wel raad mee en was beslissend met een touchdown en het forceren van een PI van Trae Waynes.

Case Keenum vocht de hele wedstrijd tegen een achterstand en een hele sterke Pittsburgh defense. Geen enkele receiver mocht meer dan 50 yards overbruggen van de Steelers-verdedigers. Zowel verdedigend als aanvallend zit het dus wel goed in Pittsburgh. Mike Tomlin kan zich met zijn Steelers op gaan maken voor een mooie strijd in de divisie met de Ravens.

Vikings 9 @ Steelers 26

Vorig jaar ging alle aandacht in de Chiefs-offense naar rookie Tyreek Hill, dit jaar heeft KC een eerstejaars die nog meer spektakel biedt. De Philadelphia Eagles hielden lang stand in Kansas City tot Kareem Hunt zijn klasse tweemaal toonde. Een 53-yard touchdown run werd gevolgd door een zespunter die puur op wilskracht tot stand kwam.

Het gaf de Chiefs net genoeg marge, ondanks een late touchdown én een geslaagde onside kick van de Eagles. De poging voor een hail mary in de laatste seconden slaagde echter niet voor Carson Wentz, waardoor de Chiefs ongeslagen blijven.

Eagles 20 @ Chiefs 27

Herstel voor Patriots en Cardinals (met moeite)

De Patriots mochten bewijzen dat de nederlaag tegen de Chiefs slechts een incident was. Een bezoek aan New Orleans bood daar een ideale kans voor. Tom Brady leefde zich vooral in de eerste helft uit tegen de onthutsend zwakke pass defense van de Saints. Exemplarisch voor het verdedigen van de thuisploeg was het opgeven van deze touchdown van Rob Gronkowski.

New England gaf de aanval van New Orleans wel wat speelruimte, maar op de beslissende momenten greep de Pats-defense wel adequaat in. Vooral Jonathan Jones had een groot aandeel in het beperken van de score voor de Saints door een aantal big plays te voorkomen. Dit was zijn belangrijkste bijdrage bij een stand van 20-10.

Patriots 36 @ Saints 20

Mooi was het niet, maar een win is een win voor de David Johnson-loze Arizona Cardinals. Dat daar overtime voor nodig was, na een gemiste field goal in de laatste seconde, kon er ook nog wel bij. De Indianapolis Colts hadden lange tijd de overhand tot de wederopstanding van Carson Palmer, met hulp van J.J. Nelson, in het vierde kwart voor de ommekeer zorgde. Jacoby Brissett bleek wel een upgrade op de quarterback-positie in Indiana. Dat biedt wat hoop voor de Colts, ook als Andrew Luck nog even moet toekijken.

Cardinals 16 @ Colts 13 (overtime)

Staartploegen van 2016 zijn weinig opgeschoten

Een wedstrijd tegen de Bills leek de ideale match-up voor de Carolina Panthers om aan het zelfvertrouwen te werken. Die verwachting kwam slechts deels uit. De Panthers waren veel beter dan de bezoekers uit Buffalo, maar drukten dat niet uit in de score. Drie field goals van Graham Gano waren afdoende, ook omdat de laatste drive van Tyrod Taylor geen walk-off touchdown opleverde voor de Bills.

Bills 3 @ Panthers 9

De euforie van de Jaguars na week 1 werd meteen getemperd door de divisiegenoot uit Tennessee. De Titans verloren het eerste duel nipt van de Raiders, maar richtten zich op in Jacksonville. Blake Bortles maakte zijn reputatie als de ‘Tom Brady van garbage time’ waar door pas in het vierde kwart zijn team vooruit te stuwen. Toen was het gat echter al lang geslagen door een sterk optreden van de Titans defense (drie turnovers), Derrick Henry (92 yards, 1TD) en Delanie Walker (61 receiving yards, 1 rushing TD).

Titans 36 @ Jaguars 17

De Tampa Bay Buccaneers mochten hun seizoen openen tegen de gehavende Chicago Bears. De Bucs bleken niet te hebben geleden onder een gebrek aan football in week 1. Zowel de offense met playmaker Mike Evans als de defense, goed voor vier turnovers, stonden er meteen in Tampa Bay. Verder was het bemoedigend dat Nick Folk drie field goals benutte. De hoop van de Bears op een beter seizoen lijkt na twee weken al weer te zijn vervlogen.

Bears 7 @ Buccaneers 29

Baltimore hoopte voor de tweede week op rij een flinke dreun uit te delen aan een ‘concurrent’ uit de divisie. Dat gebeurde ook, al boden de Browns meer tegenstand dan de Bengals. Het was echter lang niet voldoende om de defensief ijzersterke en aanvallend degelijke Ravens te stoppen. De meest spectaculaire catch van de week, op naam van Duke Johnson Jr., was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor Cleveland.

Browns 10 @ Ravens 24

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen