Nets azen op Dwight Howard

Door

De New Jersey Nets hopen een akkoord te kunnen sluiten met de Orlando Magic. Zij azen namelijk op Dwight Howard. In ruil voor de beste verdediger van de laatste drie jaar in de league ontvangt de ploeg van Stan van Gundy dan Brook Lopez en twee toekomstige eerste keuzes in de draft.

En als ze in het zonnige Orlando nog altijd niet van overtuigd zijn van dit voorstel, dan zijn de Jets bereid meer te doen. Ofwel: de portemonnee te trekken. Volgens ESPN zou general manager Mikhail Prokhorov het nog drie jaar lopende contract van Magic’s Hedo Turkoglu willen betalen; een slordige 35 miljoen dollar. Maar voordat dat een reële optie is, moet eerst Travis Outlaw geloodst worden.

‘Superman’ heeft nog een contract tot juli 2012 bij de Magic. Naast de Nets zullen er meer clubs interesse hebben in de gespierde reus. Al tijden circuleert de naam van de Los Angeles Lakers rond. Na het debacle in de playoffs tegen de Dallas Mavericks wordt gerept dat hij de ideale vervanger is van Pau Gasol.

Mocht Howard niet haalbaar zijn, dan gaan de Nets de free agency markt afstruinen. Nene van de Denver Nuggets en Tyson Chandler van kampioen Dallas zijn dan de targets. Een van hen moet samen met de van Besiktas teruggekeerde Deron Williams het hart van het team gaan vormen.

En zo is er inmiddels sprake van een wildgroei aan voorstellen. Plannetjes zijn gesmeed en wensenlijstjes zijn gemaakt. In een lockout kan en mag veel niet maar de gedachten laten gaan, is niet te stoppen. In de bijna vijf maanden tijd dat de business volledig op z’n achterste heeft gelegen, hebben de general managers tijd genoeg gehad om te bedenken wat zij met hun team willen.

Vanaf vandaag mogen clubs gesprekken voeren met de zaakwaarnemers van de spelers. Pas vanaf vrijdag 9 december is het toegestaan dat handtekeningen onder contracten worden gezet.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen