NCAA Recap: NC State en Albany zijn eerste winnaars

Door

BannerMM

March Madness is officieel van start gegaan, met de eerste twee wedstrijden van de First Four. In de openingswedstrijd van het NCAA-toernooi waren de #16 Albany Great Danes te sterk voor de #16 Mount St. Mary’s Mountaineers. De Great Danes waren zowel offensief als defensief de betere van hun tegenstanders. Albany raakte liefst 57% van zijn schoten en liet de Mountaineers nog geen 37% schieten. Mount St. Mary hield de bal extreem goed bij en liet slechts vier balverliezen noteren. De Great Danes wonnen echter de strijd om de rebounds met een verschil van liefst negentien. Ze gaven wel een vroege voorsprong van negentien punten uit handen. Einduitslag: 71-64.

 

 

Man van de wedstrijd was point guard D.J. Evans. Hij maakte acht op dertien schoten en tekende voor 22 punten. Daarnaast pakte hij negen rebounds, wat gezien zijn kleine gestalte (5’9″) opmerkelijk is. Albany kreeg ook 20 punten van Peter Hooley en dertien rebounds van Sam Rowley. Bij de Mountaineers was reserve Will Miller goed voor zeven driepunters. Rashad Wack liet het echter afweten en maakte slechts vier op zeventien schoten, goed voor veertien punten. Julian Norfleet had vijf rebounds en zeven assists maar slechts zeven punten.

De Great Danes mogen zo voor het eerst naar de Second Round van de Big Dance. Daar wacht hen de haast onmogelijke opdracht om de #1 Florida Gators te verslaan. Ach, het NCAA-toernooi van de Great Danes is nu al volledig geslaagd.

 

 

In die andere wedstrijd lieten de #12 North Carolina State Wolfpack zien dat ze klaar zijn voor een sterk NCAA-toernooi. Ze wonnen met 74-59 van de #12 Xavier Musketeers. T.J. Warren was zoals verwacht de beste man op het parket. Hij haalde een veel hoger niveau dan zijn ex-roommate Semaj Christon bij de Musketeers. Warren tekende namelijk voor 25 punten, Christon voor veertien en zeven balverliezen.

 

 

NC State is niet bepaald een defensief topteam maar tegen Xavier waren Warren en zijn teamgenoten op post. Ze hielden de Musketeers op amper 42% shooting, waarvan twee op veertien driepunters. Daarnaast forceerden ze dertien balverliezen, waarvan dus zeven van topspeler Semaj Christon. Bij Xavier was Matt Steinbrook de beste man op het veld met negentien punten en negen rebounds. Bij de Wolfpack was Ralston Turner goed voor zeventien punten en Tyler Lewis voor acht assists.

In de Secound Round neemt North Carolina State het op tegen #5 Saint Louis Billikens. Dat moet voor de Wolfpack een haalbare kaart zijn. Als ze dan ook uitpakken met zulke blocks, is dit team misschien wel op weg om een Cinderella te worden.

ncstategif

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen