LeBron James (43 punten) leidt Heat langs Cavaliers

Miami Heat v Cleveland Cavaliers

LeBron James scoorde 25 van zijn 43 punten in het eerste kwart en leidde de Miami Heat naar een 100-96 overwinning op de Cleveland Cavaliers. King James schoot 14-uit-19 van het veld, waaronder 6-uit-8 driepunters, en had in de slotfase enkele belangrijke blocks en vrije worpen. Chris Bosh noteerde 21 punten voor de Heat die zonder Dwyane Wade speelde (zijn gebruikelijke rustdag voor de knieën).

De Cavaliers, die zonder All-Star Kyrie Irving en Luol Deng speelde, bleven ondanks een ontketende James lang in de wedstrijd hangen. De thuisploeg ging het vierde kwart zelfs in met een gelijke stand, een schotpercentage van 60 procent en alle starters in de dubbele cijfers. Het was James die in de slotfase de toon zette, vooral met zijn block op Spencer Hawes. Tiago Splitter 2.0.

Nog even kijken naar James’ shot chart in het eerste kwart. Wow!

Tip-Off
De Golden State Warriors konden tegen de Orlando Magic geen beroep doen op Andre Iguodala (knie) en Andrew Bogut (enkel). Stephen Curry (23 punten), Klay Thompson (20 punten) en David Lee (20 punten, tien rebounds) schakelden een tandje bij en de Dubs versloegen de Magic in eigen huis met 103-89. Een 18-0 run aan het begin van de tweede helft was genoeg om voorgoed afstand te nemen van de Magic.

Overtime
* De Portland Trail Blazers hadden de nodige moeite om de Milwaukee Bucks, de ploeg met het slechtste record in de Eastern Conference, te verslaan. Wesley Matthews scoorde 26 punten, waaronder een belangrijke driepunter in overtime voor de 120-115 overwinning. De Blazers scoorden maar liefst 22 punten in de verlenging, een franchise record. Big man Myers Leonard had echter moeite met scoren.

giphy

* Ook gratis basketball in Atlanta. De Hawks verstevigden de achtste plaats in het oosten met een 118-113 overwinning op de Toronto Raptors. Jeff Teague scoorde 34 punten en Paul Millsap noteerde zijn eerste triple-double uit zijn carrière: negentien punten, dertien rebounds en tien assists.

* Tot slot verlengen in Sacramento. Isaiah Thomas pakte ook zijn eerste triple-double (24 punten, elf rebounds en tien assists) en leidde de Kings naar een 117-111 overwinning op de Washington Wizards. Rudy Gay scoorde tien van zijn 24 punten in het vierde kwart en forceerde een verlenging voor de Kings met een game-tying floater.

Stat of the Night
LeBron James: 42 MIN, 43 PT, 6 REB, 4 ASS, 2 STL, 3 BLK, 14/19 FG, 6/8 3PT, 9/13 FT