NCAA BB Conference Preview: PAC-12

Door

Southern University v Arizona

In januari en februari vechten ruim 350 teams in 32 conferences voor een plek in het NCAA Tournament. De meeste conferences zijn zo klein of zwak dat het haast onmogelijk is voor scholen om zich te plaatsen voor The Big Dance. Andere conferences zijn zo sterk dat je gerust tien scholen kunt afvaardigen voor March Madness. Toch komt er geregeld een kleine school door de selectie. En in de top conferences kun je maar beter kampioen worden of het conference tournament winnen. Anders ben je overgeleverd aan de NCAA keuzecommissie. Bij SportAmerika kijken Frank Wielaard en Vincent Van Genechten deze week in zes delen vooruit en kan ook jij jouw mening geven. Zoekend naar favorieten, verrassingen en misschien zelfs een Cinderella.

In dit derde deel laten Frank en Vincent hun licht schijnen over de derde beste conference in college basketball: de Pacific 12 (PAC-12). De komende dagen volgen nummers twee en één, plus een vroege vooruitblik op de NCAA Final Four in maart. Lees deel 1: SEC en deel 2: ACC hier.

FRANK WIELAARD

Pacific v Oregon3. Pacific-12 (Pac-12):

Kijk, hier wordt het interessant. Afgelopen seizoen had de PAC-12 vijf vertegenwoordigers in het NCAA Tournament. Arizona en Oregon haalden de Sweet 16. Naast die twee zijn dit jaar ook UCLA, Colorado (zeker), Arizona State (moet kunnen) kandidaten voor March Madness. Daar zouden California, Stanford en misschien zelfs Utah zich bij kunnen voegen als de NCAA de PAC-12 goed gezind is.

De kampioen kiezen is een stuk eenvoudiger. Dat wordt Arizona Wildcats. Top frontcourt, uitstekende pointguard. Aanvallend en verdedigend de beste in de Pac-12. Een setback in Conference play, zoals vorig jaar toen Arizona ook ongeslagen aan de race om de titel begon, zit er dit jaar niet in.

Oregon Ducks is een transferteam. Veel spelers kwamen in de zomer over van andere scholen. Maar coach Dana Altman is eraan gewend, zo gaat dat bij de Ducks. En dit jaar zat het team verrassend snel heel goed in elkaar. Oregon is nog ongeslagen en gaat met UCLA strijden om die andere finaleplaats in het Pac-12 Tournament.

Kampioen: Arizona Wildcats

Pac-12 Tournament winners: Oregon Ducks

 

VINCENT VAN GENECHTEN

3. Pacific-12 (Pac-12):

Er is waarschijnlijk geen enkele andere sterke/grote conference waar het zo duidelijk is welk team het reguliere seizoen als nummer één zal afsluiten. De Arizona Wildcats zijn al enkele weken #1 in de officiële rankings en in de Pac-12 is er niemand in staat om dit team écht pijn te doen. De Wildcats hebben size op overschot, een defensieve topper met Aaron Gordon, een klassescorer met Nick Johnson en een echte floor leader met T.J. McConnell. Arizona kan wel eens ver komen in March Madness, misschien wel all the way.

Prairie View v UCLA

Twee teams die zullen strijden om de andere finaleplek in het Pac-12 Tournament zijn de Oregon Ducks en Colorado Buffaloes. De Ducks profiteren vooral van het talent van transfer Joseph Young en het inside game van Mike Moser. Dit team is gewoon erg efficiënt. De Buffaloes lijken dit seizoen echte giant killers. Vooral Spencer Dinwiddie is erg goed maar ook big men Josh Scott en Wesley Gordon dragen bij tot het succes van dit team.

Daarachter is het uitkijken naar de UCLA Bruins. Dit team beschikt over drie natuurlijke talenten op de perimeter met Kyle Anderson, Jordan Adams en Zach LaVine. De Bruins missen echter ervaring en defensieve kracht. Tot slot is het uitkijken tot waar Jahii Carson zijn Arizona State Sun Devils kan leiden. Deze jongen is zo verdomd snel!

Kampioen: Arizona Wildcats

Pac-12 Tournament winner: Arizona Wildcats

 

JOUW MENING


survey solutions

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen