NBA Update: Bynum, World Peace, Pekovic en Brewer

Door

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Lakers - Game FourDe verplichte ‘stilte’ in de transferperiode van NBA-teams is voorbij. Hoewel er tussen 1 en 10 juli officieel stilte moet heersen uit de monden van de teams, werden er toch veel trades gesloten. Daryl Morey, general manager van Houston Rockets, kon zijn enthousiasme over het aantrekken van Dwight Howard niet kwijt en verspreidde het op Twitter en tv-stations. Die loslippigheid kost de Rockets 150.000 dollar.

Vanaf gisteren mocht het vele transfernieuws dus officieel gemaakt worden. De trades van onder anderen Josh Smith naar Detroit en Andre Iguodala naar de Warriors hadden we al gemeld, maar staan nu dus onomkeerbaar in de boeken. Maar er gebeurden nog genoeg nieuwe dingen, waaronder de komst van de fragiele Andrew Bynum naar de Cleveland Cavaliers.

Bynum taking his talents -and knees- to Cleveland
Na weken van speculeren is het hoge woord eruit: Andrew Bynum kiest voor de Cavaliers. Er ligt een contract van twee jaar (24,5 miljoen dollar) voor hem klaar, waarvan het laatste jaar een team option is. Zodoende kunnen de Cavs hem weer wegsturen, mochten zijn knieën het -wederom- niet houden. De eerste zes miljoen in het eerste jaar zijn gegarandeerd, de andere helft wordt pas officieel als hij daadwerkelijk gaat spelen. Afgelopen seizoen speelde Bynum geen seconde voor de Philadelphia 76ers.

World Peace goes Amnesty International

De geruchten dat de Los Angeles Lakers af willen van Metta World Peace worden steeds sterker. De Lakers gaan volgens ESPN Los Angeles de voormalige Ron Artest amnesty’en. Daarmee bespaart het team een berg geld aan luxury tax. De New York Knicks hebben grote interesse, maar een vervroegd pensioen behoort ook tot de mogelijkheden. Metta zelf ziet er de lol wel van in, getuige zijn tweets.

 


Pek casht en Brewer komt
De payroll bij Minnesota Timberwolves begint serieuze vormen aan te nemen. Naar verluid kan center Nikola Pekovic een vierjarig contract ter waarde van vijftig miljoen dollar tekenen. De spierbundel uit Servië vormt een sterk duo met Kevin Love. Met het contracteren van Kevin Martin hebben de Wolves er een sterke shooter bij.

Daarnaast maakt Corey Brewer komend seizoen zijn opwachting in Minnesota. De atletische guard/forward is razendsnel en was afgelopen seizoen in Denver vaak de man die de fast break leidde. Hij gaat in drie jaar vijftien miljoen dollar verdienen. Om dat financieel mogelijk te maken, moet point guard Luke Ridnour wel naar Milwaukee verkassen.

Ellis ontslaat agent
Eind juni besloot Monta Ellis de aanbieding van werkgever Milwaukee, 36 miljoen in drie jaar, naast zich neer te leggen in de hoop op een beter contract. Tot op heden is dat er niet van gekomen. Reden voor Ellis om zijn agent Jeff Fried aan de kant te schuiven. De soap gaat dus door, maar de schietgrage Ellis hoopt nog steeds ergens voor vier jaar te kunnen tekenen voor minstens veertig miljoen dollar.

Rose en Bulls willen revanche
Miami Heat won twee opeenvolgende titels, maar in Chicago is het geloof weer helemaal terug dat de Bulls met de rivaal kan afrekenen komend seizoen. Joakim Noah gooide gisteren weer wat olie op het vuur door te roepen dat hij de Heat haat. Met de langverwachte terugkeer van DRose kan de Heat zijn borst alvast nat maken, volgens de makers van onderstaande clip. De terugkeer van Rose was voor kersvers Chicago Bull Mike Dunleavy om betere offers van andere teams af te slaan, zei hij gisteren.


Overige signings en geruchten:
* Eergisteren werd Greg Stiemsma nog gewaived door Minnesota, gisteren tekende hij een eenjarig contract bij de New Orléans Pelicans ter waarde van 2,7 miljoen dollar. De shotblocker is al aan zijn derde team in zijn derde jaar NBA toe.
* Daarnaast legde de Pelicans ook Anthony Morrow vast. De uitmuntende driepuntschutter tekent een tweejarig contract van twee miljoen dollar en komt over van Atlanta Hawks. Met de komst van Morrow is het einde verhaal voor Lance Thomas, Lou Amundson, Xavier Henry en Roger Mason Jr.
* Al-Farouq Aminu mag zich wel verheugen op een contractverlenging. Over de duur en waarde van het contract hebben de voormalige Hornets zich niet uitgelaten.
* Ook de Dallas Mavericks voegen een sterke schutter toe aan hun selectie. Wayne Ellington tekent een tweejarig contract voor vijf miljoen dollar. Hij komt over van Cleveland, waar hij een half jaar speelde na het seizoen als Grizzlie te zijn begonnen.
* Back-up center Robert Sacre is vooral bekend om zijn houterige dance moves lang de zijlijn bij de Lakers, maar het was voor de Lakers indrukwekkend genoeg om hem vooor nog een jaar vast te leggen. De 24-jarige Canadees was de laatste draft pick van de 2012-klas.
* Golden State Warriors heeft de optie op head coach Mark Jackson gelicht. Zodoende blijft de succesvolle coach tot en met eind volgend seizoen onder contract.
* De overvolle payroll van de Brooklyn Nets was voorbestemd om uitgebreid te worden met 2011 draft pick Bojan Bogdanovic, maar de Serviër blijft voorlopig bij zijn huidige werkgever Fenerbahce Ulker in Turkije spelen. Het beoogde driejarige contract komt dus te vervallen, waarna de Nets hun blik meteen op schutter Alan Anderson (voormalig Raptor) hebben gericht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen