Raw Review 8-7: ‘They’re here’

Door

Mannheim_04272013MM_1674Het kan niet anders dan dat deze dag nog jaren in ons geheugen gegrift staat, als de dag dat The Wyatt Family hun langverwachte debuut hebben gemaakt. Na weken van vignettes zien we ze deze Raw voor het eerst in actie. Maar hoe maken ze een impact? En geeft de go home-show van Money in the Bank het laatste zetje qua intriges om ons helemaal enthousiast te krijgen voor de Pay Per View?

TOP

 • You’re fired. Het zit er al weken aan te komen, de clash tussen de McMahon familie en Vickie Guerrero.  Hoewel iedereen weet hoe het af gaat lopen, is het wel zeer vermakelijk. Vince probeert zichzelf steeds meer als bad guy neer te zetten. Met  Brad Maddox nu aan het roer van Raw, kan het bijna niet anders zijn dat Vince de kwade genius gaat worden achter Maddox. Sowieso positief: Brad Maddox meer op tv. Hij lijkt qua uiterlijk heel erg op Eric Bishoff, zelfs meer dan Bishoff zijn eigen zoon op hem lijkt.
 • That what I do. Mark Henry is degene die de vete tussen hem en John Cena verkoopt. Hij is zo scherp en goed aan de microfoon sinds zijn terugkomst, alles wat hij zegt geloof je gewoon. Cena gaat er deze avond ook goed in mee in plaats van wat flauwe grapjes maken. Enige jammere is dat Cena tijdens de Attitude Adjustment door zijn hoeven zakt. Hij heeft Henry al te vaak met een AA groggy gekregen om het nu ineens niet meer te kunnen.
 • MITB preview matches. Eigenlijk is het al jaren een vast recept, tijdens de go home-show van Money in the Bank krijgen we allerlei matches voorgeschoteld met deelnemers aan de match. Maar de koppeltjes Daniel Bryan & Sheamus, Christian & Kane en Randy Orton & CM Punk weten het dit jaar zeer fris aan te laten voelen. Daniel Bryan is weer de MVP van de avond. Zijn match met Sheamus is eigenlijk de match die ze hadden moeten hebben tijdens Wrestlemania 28. Dat hij de avond eindigt bovenop de ladder met het MITB-koffer in de hand kan geen toeval zijn. Hij gaat hem ook daadwerkelijk winnen komende zondag.
 • Spear! Misschien is de match niet zo goed als ie had kunnen zijn, maar de spear van Kaitlyn op AJ breekt die laatste echt doormidden. Wauw! Dit is echt de beste verhaallijn die de dames in lange tijd hebben gehad. Hopelijk bouwen ze de rest van de Diva’s ook beter op zodat we tijdens de rest van de zomer ook boeiende conflicten te zien krijgen.
 • They’re here. Maandenlang hebben we nare, ongemakkelijke en vooral spannende vignettes gezien. Vorige week is duidelijk geworden dat The Wyatt Family vandaag hun debuut gaan maken. Door de show heen krijgen we filmpjes te zien van een reporter die op bezoek gaat bij de familie. Het laatste filmpje gaat over in het daadwerkelijke debuut. Het blijft een van de meest indrukwekkende entrees in de WWE. Erick Rowan en Luke Harper maken Kane compleet kapot, terwijl Bray Wyatt met zijn lamp op zijn schommelstoel toekijkt. Op het eind komt hij een kijkje nemen om te zien hoe Kane er aan toe is. Hij kan een sadistische lach niet onderdrukken.

FLOP

 • Tons of Funk. Dat The Shield het op moet nemen tijdens deze show tegen Tons of Funk zegt genoeg over de status van de tag team divisie. Die is nog lang niet waar ie hoort te zijn. En dat is heel erg jammer. The Shield heeft iedere grote ster in de WWE al gedomineerd, maar met Tons of Funk hebben ze moeite? Dat werkt gewoon niet omdat het totaal niet realistisch is.
 • Curtis Axel verliest. Hoewel het nodig is om zijn match met The Miz komende zondag boeiend te maken, toch stoort het. Curtis Axel zou eigenlijk pas moeten verliezen als hij dan ook gelijk zijn championship kwijtraakt. Anders is de opbouw van het karakter sinds zijn debuut niet logisch. Ook is het belangrijk dat zijn karakter beter gedefinieerd gaat worden de komende tijd. Nu is het ‘de zoon van’ die enkele gemakkelijke overwinningen behaald heeft op grote sterren bij zijn debuut.
 • Rare Ziggler promo. Tijdens de match van Sin Cara (hij is er nog!) en Alberto Del Rio, komt Dolph Ziggler met een microfoon naar buiten om Del Rio af te leiden. Maar het werkt totaal niet. Enige positieve is dat het storen van Ziggler er voor zorgt dat de mood lightning van Sin Cara verdwijnt.

Opvallend

 • Cryback? Waarom geeft hij Vickie een knuffel met een ‘komt wel goed schatje’? Wat zijn ze van plan met hem? Vickie als zijn manager? Dan zou het eindelijk qua heat voor Ryback wel goed zitten. Voor de rest, geen idee wat ze met hem aan het doen zijn.
 • Fan-dan-BAM! Het backstage stukje met alle MITB­-deelnemers van de andere match, is stiekem best grappig. Althans het gedeelte waar Fandango zijn naam probeert te zeggen en iedereen hem waarschuwt om het niet te doen. Als hij dit wel doet, gaat het licht hem uitgeslagen voor hij bij de ‘GO’ is.
 • Goede go home show. Al met al heeft de show veel meer positieve dan negatieve segmenten, en dat is zeer fijn. Qua worstelen zit het deze avond heel erg goed en de PPV is genoeg gehypet.Op naar Money in the Bank komende zondag.

Foto: © 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen