NBA Update: PG13 schittert tegen Pistons, Jazz opnieuw langs Lakers

Miami Heat v Indiana Pacers - Game 5

Preseason is in volle gang, gisteravond werden er zeven wedstrijden gespeeld. Van Honolulu tot Washington: SportAmerika zit er bovenop en vat de oefenwedstrijden samen.

Paul George schittert tegen Detroit Pistons
De Indiana Pacers hebben zich hersteld van de nederlaag afgelopen zaterdag tegen de New Orleans Pelicans. De Pacers waren net iets te sterk voor de Detroit Pistons: 115-112. De overwinning is voor een groot gedeelte aan een man te danken: Paul George. In het eerste kwart scoorde George twintig punten, hij maakte al zijn zeven field goal attempts, waarvan vier driepunters. George eindigde de wedstrijd met 32 punten in slechts 23 minuten, en laat zien dat hij op de power forward-positie net zo gevaarlijk kan zijn.

Bij de Detroit Pistons was rookie Stanley Johnson de uitblinker, in zijn NBA-debuut scoorde Johnson 26 punten (8 uit 17 field goal attempts, 3 uit 6 driepunters). Johnson verloor wel te vaak balbezit: maar liefst zes turnovers.

Jazz wint tweede preseasonwedstrijd tegen Lakers
In de tweede preseasonwedstrijd in Honolulu heeft Utah Jazz de Los Angeles Lakers opnieuw verslagen. Deze keer was er overtime nodig, waarin Utah Jazz er een nipte overwinning uitsleepte: 117-114. Kobe Bryant speelde een stuk beter dan vorige ontmoeting, want in twintig minuten tijd scoorde hij dertien punten (vijf uit negen field goal attempts, twee uit vijf driepunters).

Metta World Peace kwam voor de eerste keer in actie bij de Lakers. World Peace, die na avonturen in China en Italië weer terug is in de NBA, liet in zijn eerste minuten gelijk al zien dat hij er zin in had.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op naam van Gordon Hayward, die op de zijlijn Jordan Clarkson heerlijk uitspeelde en een mooie pass gaf op ‘The Stifle Tower’ Rudy Gobert, die achterwaarts dunkte.

Washington Wizards slopen Philadelphia 76ers
De 76ers lieten tegen de Wizards zien dat volgend seizoen weer moeilijk gaat worden. Al na het eerste kwart was het verschil tien punten, en de Sixers kwamen nooit meer terug. Jahlil Okafor liet in de eerste minuten van de wedstrijd mooie dingen zien, in zeventien minuten scoorde hij twaalf punten.

De Wizards schoten zeer goed: precies 50 procent van hun field goal attempts en 57,7 procent van hun driepunters gingen raak. Otto Porter speelde een zeer goede wedstrijd, hij scoorde acht van zijn tien field goal attempts en al zijn vier driepunters.

Boston Celtics simpel langs Olimpia Milano
De Boston Celtics hebben hun eerste van de twee wedstrijden in Europa gewonnen. In Milaan had Olimpia Milano geen enkele schijn van kans: 124-91. De Celtics scoorden zeer goed samen, ze gaven bij elkaar maar liefst 31 assists af. Sixth man Isaiah Thomas was de topscorer met achttien punten.

Chicago Bulls in derde quarter langs Milwaukee Bucks
De Milwaukee Bucks zijn er niet in geslaagd om revanche op de Bulls te nemen. De Bulls wonnen vorig seizoen de conference semifinals, en versloegen de Bucks gisteren opnieuw. De eerste helft gingen beide partijen zeer gelijk op, maar in het derde kwart namen de Bulls afstand:105-95

Doug McDermott, die door de blessure van Michael Dunleavy Jr. op een grotere rol krijgt, was met 23 punten topscorer bij de Bulls (gedeeld met Jimmy Butler). Rookie Rashad Vaughn speelde een sterke eerste wedstrijd, ook hij scoorde 23 punten.

Matige wedstrijd Harden in verlies tegen Grizzlies
De eerste preseason wedstrijd van de Grizzlies en de Rockets was geen schoonheidswonder, beide ploegen schoten onder de 40 procent, en van de sterren viel ook weinig te genieten. James Harden scoorde elf punten, maar miste zes van zijn zeven driepunters. Mike Conley kreeg slechts negen speelminuten, waarin hij twee punten scoorde.

Een pijnlijk moment voor Vince Carter, misschien wel de beste dunker aller tijden. Ook hij wordt oud, zo te zien.