Joe DiMaggio, Mickey Mantle…en Carlos Correa

Door

Carlos Correa

De Houston Astros plaatsten zich gisteren ten koste van de New York Yankees officieel voor de play-offs. De ‘alles-of-niets’ wedstrijd was een prooi voor de jonge honden uit Houston, en wie de ploeg dit jaar nog niet veel aan het werk had gezien, zag nu voor het eerst hoe veelbelovend de toekomst van de Astros er uitziet.

Centraal hierin staat de jongste ster van de Astros, die sinds gisteren in een rijtje staat met legendes als Joe DiMaggio en Mickey Mantle. De naam is Carlos Correa, de 21-jarige korte stop uit Puerto Rico die nu al één van de dragende spelers is voor een play-off team. Hij is samen met DiMaggio en Mantle de enige speler die op 21-jarige leeftijd (of jonger) al als derde mag slaan in een play-off wedstrijd.

Het is geen verkeerd rijtje om in te staan, en hoewel het nog te vroeg is om de rookie tot een toekomstige Hall-of-Famer te bombarderen, ziet de toekomst er zeer veelbelovend uit. Hoewel hij tegen de Yankees 0-uit-4 sloeg, slaat hij over het hele seizoen .279 met 22 homeruns, 69 RBI’s en een OBP van .345. Niet slecht voor een 21-jarige korte stop die net pas zijn honderdste wedstrijd op die positie heeft gespeeld.

Aanvallend behoort Correa misschien nu al wel tot de beste korte stoppen in de MLB, hij is groot en sterk, en zijn fysieke kwaliteiten, gepaard met zijn liefde voor het spel, leidde er dan ook toe dat de Astros in 2012 besloten om Correa als eerste te kiezen in de MLB Draft. Sindsdien is hij nog iets meer gegroeid, en hoewel hij waarschijnlijk nooit een geweldige verdediger wordt als korte stop, en meer een derde honkman lijkt, betekent het niet dat hij helemaal niet kan verdedigen.

Correa lijkt daarom dan ook op weg om de volgende superster in de MLB te worden. Volgens journalisten is hij daarnaast alom geliefd, en zien de Astros in hem het ideale boegbeeld om als face of the franchise te dienen.

José Altuve, de opvallend kleine tweede honkman van de Astros, is de eerste die dit zal bevestigen. Hoewel hij een kop kleiner is dan Correa, ontfermt hij zich over de 21-jarige als een grote broer. De twee spelers spreken veel met elkaar, zowel binnen als buiten de lijnen, al geeft Altuve toe dat de korte stop niet heel veel levensadvies nodig heeft: “Het is een ontzettend slimme jongen die eigenlijk alles al weet, en nu al één van de beste op zijn positie is.”

Dat hij over humor beschikt bleek gisteren ieder geval al wel, toen hij Buster Olney van ESPN trakteerde op een champagnedouche.

In 2012 werd de beslissing van de Astros om voor Correa te kiezen nog gezien als een keuze om geld te besparen, Correa zou immers een stuk goedkoper zijn de Amerikaanse werper Mark Appel (die een jaar later alsnog door de Astros werd gekozen). Maar anno 2015 blijkt hoe geniaal de keuze van Jeff Luhnow is geweest, en met mannen als George Springer, José Altuve en diens maatje Carlos Correa, gaan de Astros een hele mooie toekomst tegemoet.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen