Blessure Kemp, Beckett twijfelt over toekomst

Door

Los Angeles Dodgers v Arizona Diamondbacks

Los Angeles Dodgers pitcher Josh Beckett twijfelt of hij ooit nog terugkeert op de heuvel. “Je denkt er zeker aan wanneer je het gevoel in je arm kwijtraakt”, aldus de 33-jarige veteraan tegenover de LA Times. “Ik probeer de gedachte uit mijn hoofd te zetten en een manier te vinden om hiermee om te gaan.”

De tweevoudig World Series-kampioen (Marlins ’03, Red Sox ’07) zegt dat hij sinds vijf weken een verstijving voelt in zijn pitching hand. De blessure verergerde toen Beckett zich probeerde te herstellen van een liesblessure dat hem op 15 mei 2013 een plek op de DL bezorgde.

Beckett heeft een MRI-scan ondergaan en de resultaten worden aankomende maandag door een specialist onder de loep genomen. “Ik ben bezorgd. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt voor zo’n lange periode.” Sportief gezien kent Beckett een teleurstellend seizoen met een 0-5 record en 5.91 ERA.

Hamstringblessure Kemp

Sterspeler Matt Kemp is donderdag op de 15-day DL geplaatst met een lichte hamstringblessure. De Dodgers nemen geen enkele risico met de outfielder die afgelopen seizoen 51 wedstrijden miste vanwege diezelfde hamstring. “Het heeft geen zin om veel wedstrijden te missen door opnieuw te vroeg terug te keren.”

De 24-jarige Kemp kent tot dusver een wisselvallig seizoen met een .251 slaggemiddelde en twee home runs en zeventien binnen geslagen punten over 51 wedstrijden. Andre Ethier neemt voorlopig de positie van Kemp over in de line-up, maar manager Don Mattingley zoekt naar een geschikte vervanger in de Minors.

Dat wordt zeer waarschijnlijk Tony Gwynn Jr. of Matt Angle en dus niet top outfield prospects Joc Pederson en de Cubaan Yasiel Puig.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen