Larry Sanders vijf wedstrijden geschorst vanwege marijuana

Door

Milwaukee Bucks v Dallas Mavericks
Wederom siert Milwaukee Bucks-center Larry Sanders de headlines op een negatieve manier. De blockkoning, die afgelopen zomer een reusachtige contractverlenging tekende voor de huidige hekkensluiter van de NBA, is voor vijf wedstrijden geschorst vanwege een drugsovertreding.

Sanders gaf ruiterlijk toe marihuana gebruikt te hebben. Opvallender is nog de reactie die hij gisteren gaf voor aanvang van de wedstrijd tegen de Chicago Bulls: “Ik geloof in de medische werkingen van marihuana. Het is nu eenmaal verboden in de NBA, maar ik haat dat. Er zijn zo veel drugs die negatieve effecten hebben op het lichaam en op relaties, maar dit is iets anders.”

Pleidooi
Een opvallende reactie is het zeker, helemaal gezien de timing. Sanders ging nog verder: “Wanneer het legaal wordt, kun je gewoon naar de dokter gaan en het je voor laten schrijven. Driemaal daags, zodat je niet te veel binnen krijgt.” De vraag is of Sanders nog stoned was toen hij deze uitspraken deed. Hoewel er mensen zullen zijn die zeker gebaat zijn bij marihuana als medicijn, is de timing van Sanders voor deze uitspraken in zijn geval niet bijster intelligent.

Kroeggevecht
Het is namelijk niet het eerste opstootje waar meneer Sanders bij betrokken is dit seizoen. Hij kwam dit seizoen slechts een handvol wedstrijden in actie door blessures, maar viel met name op door onderstaand bargevecht en de boete van 330 dollar die hij kreeg omdat hij zijn honden in de vrieskou buiten had laten staan. Tel daar ook nog het publieke robbertje met Gary Neal in de kleedkamer vol journalisten bij op en je hebt een dramajaar. Dat past overigens naadloos in het povere seizoen van de Bucks. Pluspunt: het levert ze wel een megatalent in de komende draft op. Dankzij Larry.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen