‘Steve Nash keert terug in Lakers-basis’

Door

Los Angeles Lakers v Dallas Mavericks

Verwarring alom. Waar afgelopen week Lakers-coach Mike d’Antoni nog aankondigde dat het seizoen er voor Steve Nash op zat, kondigde hij gisteren doodleuk aan dat hij mogelijk weer snel terugkeert. Volgens Adrian Wojnarowski van Yahoo! Sports zelfs vanavond tegen de Washington Wizards al.

De veertigjarige Nash gaat als back-up van Kendall Marshall fungeren. Met nog vijftien wedstrijden voor de boeg in het reguliere seizoen voor de Lakers, is het een raadsel waarom ze de breekbare tweevoudig MVP toch weer gaan inzetten. Het feit dat Marshall de enige fitte point guard is, is ongetwijfeld een reden, maar door de terugkeer van gelegenheidsspelverdeler Xavier Henry nog altijd opmerkelijk.

Blessuregevoelig
Het is van 11 februari geleden dat de Canadees een NBA-wedstrijd speelde. Hij kwam dit seizoen tot slechts tien wedstrijden vanwege een zeurende rugblessure. De rugkwetsuur ontstond nadat Nash vorig seizoen zijn been brak en de pijn doorstraalde naar zijn rug. In de schaarse wedstrijden die hij dit seizoen speelde, scoorde hij gemiddeld 7,6 punten 4,7 assists per wedstrijd. Zijn blessuregevoeligheid is iets van de laatste twee jaren. Van 2001 tot 2011 miste Nash slechts een handjevol wedstrijden in tien seizoenen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen