NBA Update: LeBron loves Napier en Casanova Diaw

Door

2014 NBA Draft

Vanzelfsprekend staat alles en iedereen rond de NBA stil bij de draft van vannacht. Winnaars, verliezers, verrassingen en vanzelfsprekendheden: de media staan er vol mee. Ook SportAmerika natuurlijk. De belangrijkste ontwikkelingen van de avond zijn hier te vinden, maar achter de schermen gebeurde er nog veel meer. Nog los van het feit dat de NBA ook buiten de draft om in het nieuws kwam.

LeBron loves Napier

2014 NBA Draft
Napier, hier nog gedraft door de Charlotte Hornets, ging naar de Heat

De ontwikkelingen rondom LeBron James – gaat-ie wel of gaat-ie niet weg? – blijven de gemoederen in sportminnend Amerika bezig houden. Zeker toen er gisteren opeens iets bijzonders gebeurde. Toen ‘King James’ in een twitterbericht duidelijk maakte dat de nieuwe aanwinst van de Charlotte Hornets, Shabazz Napier, zijn “favoriete speler in de NBA was”, werd Napier binnen de kortste keren door de Heat ingelijfd.

Zou het een zet zijn op het schaakbord van Heat-eigenaar Pat Riley, om James te paaien? Het zou zomaar kunnen. Napier toonde zich overigens gevleid met het compliment. In een reactie liet de 22-jarige point guard uit Connecticut weten dat hij niet zeker wist of zijn komst LeBron terug zou halen naar Miami. “Het is iets heel speciaals als een van de beste spelers van de wereld zo over je denkt en je talenten onderkent.”

Overigens wees ESPN-columnist Michael Wallace er fijntjes op dat de overname van Napier de Heat nog wel eens duur zou kunnen komen te staan. “De Miami Heat heeft bijna geen aanwinsten meer”, schrijft Wallace. “Als Bosh en Wade net als James hun contract inleveren, dan is alleen Norris Cole degene die volgend jaar zeker op de loonlijst staat.” Met andere woorden: het team wankelt.

Near Misses

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Niet alleen binnen de NBA-teams, maar ook qua personen. Spelers die hadden gehoopt op een uitverkiezing, maar de spreekwoordelijke deksel op de neus kregen. SB Nation zette vijf grote namen op een rijtje – vijf basketballers die komende zomer hun stinkende best moeten doen in de Summer League om zo toch nog een grote club te overtuigen.

Jahii Carson is een van de spelers van het lijstje, vooral dankzij zijn lengte. “Zelfs voor een point guard is hij aan de kleine kant”, schrijft Mark Sandritter op SB Nation. Carsons 1 meter en 80 centimeter is inderdaad wat weinig, maar toch weet hij tot grote hoogte te springen, getuige deze video. Bovendien: NBA-legende Allen Iverson was ook niet al te lang. En die dunkte er ook op los.

Casanova Diaw

Het zal je maar gebeuren: je bent met je vriendinnen op je vrijgezellenweekend en opeens staat NBA-kampioen Boris Diaw voor je neus die een ferme kus op je wangen drukt. Het overkwam een meisje op Lake Travis in Texas, waar Diaw een dagje aan het luieren was. En zijn soepele moves dus inzette om op een andere manier te scoren dan in het basketbalnetje.

Bij de zoen bleef het overigens niet: volgens een van de vriendinnen van de gelukkige bruid werd er ook nog flink gezongen. Welk lied? “All I Do Is Win” van DJ Khaled, een vrij toepasselijk nummer voor de San Antonio Spurs-ster. Al mag hij wel wat gaan werken aan zijn buik.

Tweet van de Dag

De actie van NBA-baas Adam Silver om Isaiah Austin ‘te draften’ namens de NBA kon op veel bijval rekenen van MVP Kevin Durant. Austin, een basketballer die blind is aan één oog, maar grote kans had om uitverkoren te worden, moest zijn NBA-droom laten varen omdat deze week een ernstige bindweefselziekte bij hem werd geconstateerd.

Ook leuk om te lezen