NBA update: Kale LeBron, Lakers met mouwen en NBA namen

Door

lbjhair

De wegkwijnende haarlijn van LeBron James was altijd al een heet hangijzer in NBA-mode cirkels. Zeker toen James in Game 6 van de NBA Finals zijn haarband besloot af te doen en prompt de wedstrijd won, kwam het debat over kaal of kammen vol op gang. Vanaf nu lijkt die discussie niet meer het houden waard. LeBron besloot namelijk om het scheermes over zijn schedel te halen en zijn kaalheid in volle glorie (in ieder geval tijdelijk) te accepteren. Betekent dit dat zijn karakteristieke haarband verleden tijd is? Dat weten we pas als het NBA-seizoen begint. Nog dik twee maanden wachten.

L.A. Lakers gaan aan de mouwtjes

De meningen binnen SportAmerika zijn verdeeld. De een walgt van de shirts met mouwtjes, de ander vindt het een prima alternatief voor de mouwloze variant. Het management van de L.A. Lakers is echter om. Het befaamde team uit Los Angeles zal komend seizoen enkele wedstrijden gaan spelen in shirts met korte mouwen.

Hoewel er nog geen beelden van de shirts beschikbaar zijn, is wel bekend dat de shirts wit zullen zijn, hoogstwaarschijnlijk met de typisch gouden en paarse accenten zoals we van de Lakers gewend zijn.

De Lakers zijn niet het eerste team dat de shirts met mouwen zal gaan uitproberen. De Golden State Warriors speelden vorig seizoen al enkele wedstrijden in dergelijke shirts en de Phoenix Suns hebben aangekondigd dit seizoen een enkele keer in een volledig oranje tenue met mouwen te spelen.

Teamnamen, waar komen ze vandaan?

In de komkommertijd doet de gemiddelde NBA-schrijver er alles aan de lezer iets nieuws te brengen. Soms leidt dit tot dramatische verhalen, soms tot de meest interessante achtergrondartikelen. Neem nu Grantland. Zij kwamen met een ranking van de 30 NBA teams gebaseerd op hun namen. Hun namen? Inderdaad.

Wist je bijvoorbeeld dat de Boston Celtics zowel verwijzen naar de Ierse achtergrond van de stad, als wel een van de eerste grote basketbalteams, de New York Celtics? Erger nog is dat het team bijna de Boston Unicorns had geheten. Stel je voor… De Celtics verdienen met dit verhaal de vierde plaats.

De eerste plaats gaat volgens Grantland naar de Portland Trail Blazers. De naam komt van het welbekende duo Lewis & Clark die in 1804 door president Thomas Jefferson naar het westen werden gestuurd om de nieuwe gebieden te verkennen. Een deel van die tocht naar de Grote Oceaan liep via Oregon en de plek die later Portland genoemd zou worden. Grantland is lovend over de naam:

“ the full name pegs the franchise as one seeking both stylistic originality on the court and a trailblazing impact”

Meer weten? Je leest de hele ranking hier (deel1) en hier (deel2).

De baard van James Harden

Gedistingeerd kun je het nauwelijks noemen, indrukwekkend zeker: de baard van James Harden. In de vier jaar dat de shooting guard in de NBA speelt is het baardje geworden tot een absolute trademark. Mooi ook om te zien hoe de mohawk met de baard mee transformeert:

Charlotte Bobcats contracteren Anthony Tolliver

Anthony Tolliver heeft een contract getekend bij de Charlotte Bobcats. De 2.03 meter grote free agent zocht al de hele zomer naar een team nadat zijn contract bij de Atlanta Hawks afliep. Tolliver was bij de Hawks vooral een bankspeler die gemiddeld 15 minuten per wedstrijd speelde. Daarin scoorde hij 4,1 punten en 2,5 rebounds.

De transfer naar de Bobcats betekent al het zesde team in de zevenjarige NBA-carriere van Tolliver. Naast de Hawks speelde hij eerder voor de Spurs, Trail Blazers, Warriors en Timberwolves. De Bobcats zijn blij met de komst van Tolliver:

“Anthony is a quality young big man who will add depth to our front line. We are glad to add a player of his caliber to our roster.”

Ook leuk om te lezen