Team USA vernedert de Dominicaanse Republiek

Dominican Republic v United States

Team USA heeft ook de tweede vriendschappelijke wedstrijd op weg naar het WK in Spanje gewonnen. Amerika vernederde in New York de Dominicaanse Republiek met 105-62. Kyrie Irving was met twaalf punten en vijf assists de man in vorm.

De Dominicaanse Republiek werd zowel aanvallend als verdedigend totaal overklast. De spelers konden duidelijk niet omgaan met de constante druk van de Amerikanen en kwamen niet verder dan een field goal percentage van 34,3 procent (23/67). Ook de drietjes waren een groot probleem, maar vijf van de 25 schoten gingen raak. Francisco Garcia (Houston Rockets) en James Feldeine scoorden de meeste punten voor hun land. Zij maakten allebei veertien punten.

Team USA pakte vroeg in het eerste kwart de voorsprong en bouwde die naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar verder uit. Amerika had zelfs twee keer een 14-0 run en trakteerde het publiek in Madison Square Garden op een show.

Kyrie Irving

Kyrie Irving speelde een goede wedstrijd. De point guard van de Cleveland Cavaliers schoot 5-uit-5 en scoorde twaalf punten. Daarnaast noteerde hij vijf assists en vier rebounds. DeMar DeRozan en Rudy Gay scoorden allebei dertien punten. Ook Andre Drummond speelde een goede wedstrijd. Hij scoorde twaalf punten en had vijf rebounds, één steal en één block.

Derrick Rose

Derrick Rose had wat last van zijn knie en bleef uit voorzorg aan de kant. Daarnaast wilden de coaches graag andere spelers aan het werk zien, omdat er over een paar dagen nog vier spelers naar huis moeten worden gestuurd. Ondanks het feit dat Rose niet speelde, werd hij ieder kwart toegezongen door het publiek in New York. De coach gaf na afloop van de wedstrijd aan dat de point guard komende vrijdag wel zal spelen.

Net als tegen Brazilië hield coach Mike Krzyzewski opnieuw een aantal spelers aan de kant. Dit keer kregen Mason Plumlee, Chandler Parsons en Kyle Korver geen minuten.

Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd voor team USA op het programma. Amerika neemt het dan op tegen Puerto Rico.