Navy verslaat Army voor de dertiende keer op rij

at M&T Bank Stadium on December 13, 2014 in Baltimore, Maryland.

Het traditionele sluitstuk van het reguliere college football seizoen leek even een prooi voor Army te worden, maar uiteindelijk trok Navy voor de dertiende keer op rij aan het langste einde. Army liet meerdere kansen lopen en moest uiteindelijk met tranen in de ogen een 17-10 eindstand op het scorebord aanschouwen.

Sterke start Army

Army kwam sterk uit de startblokken. Verdedigend wisten ze in het begin van de wedstrijd de Navy Midshipmen prima onder controle te houden. Dankzij een prachtige blocked punt pakten de Black Knights zelfs de leiding in het eerste kwart, maar uiteindelijk bleek het niet voldoende.

Het sleutelmoment in de wedstrijd was een time-out van Navy in het tweede kwart tijdens een vierde down van Army. De time-out werd te laat aangevraagd, maar wel toegekend. De eerste down die Army haalde werd ongedaan gemaakt en bij een volgende poging lukte het ze niet, waarna ze de bal op moesten geven. Het daaropvolgende balbezit van Navy bracht een 7-7 ruststand op het bord dankzij één van de zeldzame passes van de wedstrijd.

Gemiste kansen

Na rust liep Navy geleidelijk uit naar 17-7, waarna Army via een fieldgoal tot 17-10 terug kwam. Uiteindelijk werd dit de eindstand, maar dat hoorde het niet te zijn. Met nog vier minuten op de klok wist Army namelijk de bal aan Navy te ontfutselen via een fumble waardoor ze in balbezit kwamen in een uitstekende veldpositie. Zoals eigenlijk al de hele wedstrijd bleek Army echter niet in staat om iets met deze kans te doen, waardoor het verlies onvermijdelijk werd.

Man van de wedstrijd was zonder enige twijfel Navy quarterback Keenan Reynolds. Hoewel hij slechts goed was voor 77 yards en een touchdown door de lucht, voegde hij daar over de grond nog eens honderd yards en een touchdown aan toe.

Navy mag het op 23 december in de Poinsettia Bowl nog opnemen tegen San Diego State. Voor Army zit het seizoen er op. De seniors van beide teams zullen we niet terugzien in de NFL. Die zullen de komende maanden namelijk uitgezonden worden naar conflictgebieden over de hele wereld.