Lakers blameren zich tegen Bobcats

Door

De Los Angeles Lakers zijn het spoor voorlopig flink bijster. Na de kansloze nederlaag van afgelopen zondag tegen de Orlando Magic, ging de ploeg maandagavond keihard onderuit in Charlotte tegen de Bobcats.

De thuisploeg, de nummer negen in de Eastern Conference, wonnen met 109-89 en dit betekende gelijk de grootste nederlaag van het seizoen voor de Lakers.

Voor de Bobcats was deze overwinning juist de grootste van het seizoen. Small forward Gerald Wallace had een belangrijk aandeel met 20 punten voor de thuisploeg.

Coach Jackson had er duidelijk de pest in na afloop en was kort en bondig in zijn commentaar: ,,Ik schaam me voor wat we vandaag hebben laten zien en dat is het. Dank u.” Na vijf seconden was hij alweer vertrokken.

Dat was in ieder geval nog beter dan wat Lakers-captain Kobe Bryant, goed voor 20 punten, presteerde. Die ontweek alle pers door snel via een andere uitgang de kleedkamer te verlaten.

Oudgediende Derek Fisher wilde wel nog wat kwijt na de wanvertoning. ,,Alles wat wij nu doen wordt vergeleken met de prestaties van de laatste twee seizoen,” aldus de Lakers-guard. ,,Dat is niet eerlijk, aangezien wij nu een compleet andere team hebben. De helft van de selectie is nieuw en zodoende zijn we nu nog bezig om elkaar beter te leren kennen.”

Komende woensdag sluiten de Lakers hun ‘Eastcoast-trip’ af met een bezoek aan het team met het slechtste record, de Cleveland Cavaliers. Ze hebben nu een 38-18 record en staan daarmee derde in de Western Conference. De nummer vier, Oklahoma City Thunder, staat slechts één overwinning achter op de Lakers.

De Bobcats zien dankzij de overwinning op de Lakers een play-off plaats steeds dichterbij komen. Met een 24-31 record staan ze negende in de Eastern Conference, slechts twee overwinningen achter de nummer acht, de Indiana Pacers.

Zoe hier de samenvatting van het duel tussen de Lakers en de Bobcats.

Foto: goerieblogs.com

Ook leuk om te lezen