Stern legt Van Gundy het zwijgen op

Door

David Stern, hoofd van de NBA, heeft Stan Van Gundy, coach van de Orlando Magic, eindelijk het zwijgen kunnen opleggen.

Vrijdag zei Van Gundy dat hij geen commentaar meer mag geven op wat Stern allemaal zegt. Begin deze week begon er een woordenoorlog tussen beide heren nadat Van Gundy zijn center Dwight Howard verdedigde. Die kreeg een automatische schorsing nadat hij zijn 16 technische fout van het seizoen had gekregen.

,,Dit is het systeem dat Stern en zijn volgelingen graag hebben,” zei Van Gundy. ,,Dus dat is het systeem dat je hebt….Ik kan geen andere mening hebben omdat David Stern, zoals veel andere leiders in de wereld, niet echt tolerant staan tegenover andere meningen. Dus ik mag geen mening hebben. De bal ligt in zijn kamp.”

Stern had eerder Van Gundy in januari al een boete van 35.000 dollar gegeven omdat hij kritiek had op de scheidsrechters. Dit keer wilde hij geen boete geven aan Van Gundy, maar had in plaats daarvan een gesprek met het bestuur van Orlando om hem even het zwijgen op te leggen.

,,Persoonlijk doet het me niet, ik zie een coach wiens team niet presteert, wiens sterspeler geschorst is. Ik zie iemand die aan het uiteenrafelen is,” stelde Stern. ,,Ik gok dat we hem dit seizoen niet meer zullen horen. Wanneer hij leest wat hij allemaal heeft gezegd, zal hij het wel inzien. Hij zal niets meer zeggen.”

Foto: ambasketball.com

Ook leuk om te lezen