NBA Update: Cowboys recruteren Aldridge en Jordan, LeBron wacht af

Door

Aldridge jordan

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Vandaag onder andere spelers van de Dallas Cowboys die LaMarcus Aldridge en DeAndre Jordan recruteren en LeBron James wacht af met bijtekenen.

Cowboys recruteren Aldridge en Jordan
Mark Cuban lijkt grof geschut ingezet te hebben om free agents naar de Dallas Mavericks te lokken. Het ziet eruit alsof Cubes de hulp heeft ingeschakeld van de Dallas Cowboys. Verschillende mensen binnen de Cowboys, waaronder eigenaar Jerry Jones en sterspeler Dez Bryant, worden ingezet om LaMarcus Aldridge en DeAndre Jordan naar de Big D te halen.

Veel NBA spelers zijn fan van de NFL, zoals zoveel Amerikanen dat zijn. Meestal van de club uit de staat of stad waar ze opgegroeid zijn. En laten zowel Jordan (Houston) als Aldridge (Dallas) zijn geboren in de staat Texas. Ook steken beide heren niet onder stoelen of banken fan te zijn van de club uit Dallas.

Of de inzet van de Cowboys ook daadwerkelijk invloed gaat hebben op de beslissing van beide heren valt natuurlijk nog te bezien. In ieder geval wordt alles uit de kast gehaald om de heren een duwtje in de goede richting te geven. Ook schrijft Broderick Turner van de Los Angeles Times, dat Chandler Parsons met Jordan gesignaleerd is in Houston. Uiteraard ook niet geheel toevallig, aangezien Parsons sinds dit jaar uitkomt voor de Mavericks. We zullen in de komende weken gaan zien in hoeverre deze manier van recruteren invloed gaat hebben.

Melo is niet blij
Knicks fans waren niet blij met de keuze die hun team maakte in de draft afgelopen woensdag. Met de vierde pick in de NBA draft kozen de New York Knicks voor Kristaps Porzingis uit Letland. De reactie van de fans in het Barclays Center loog er niet om.

Carmelo Anthony schijnt dus ook niet blij te zijn met de keuze van GM Phil Jackson. Volgens Frank Isola van The New York Daily News belde Melo zijn ex-teamgenoot Tim Hardaway Jr. op donderdag na de draft om zijn ongenoegen te uiten.

Het lijkt vooral het tempo te zijn, waarin de Knicks het team opnieuw op de rails willen krijgen, wat Melo voor het hoofd stoot. Porzingis lijkt een langetermijnoplossing en Anthony lijkt toch wat sneller te willen gaan winnen met de club uit New York.

Of we hier verdere conclusies aan moeten verbinden is natuurlijk totaal niet duidelijk. Maar het lijkt me duidelijk dat er onrust heerst in New York. Maar dat kunnen we moeilijk nieuws noemen. Het is alleen niet te hopen dat Porzingis allergisch is, aangezien hij zich de komende jaren in het wespennest, dat Madison Square Garden heet, bevindt.

Eerst zien dan geloven
LeBron James zal naar alle waarschijnlijkheid geen gebruik maken van zijn player option en daarmee dus een free agent worden deze week. James zal Cleveland naar verwachting niet gaan verlaten, maar toch zal King James afwachten wat het frontoffice van de Cleveland Cavaliers gaat doen, voordat hij zijn beslissing om te blijven definitief maakt.

Deze eerst-zien-dan-geloven-instelling van James zal te maken hebben met de supporting cast die de Cavs hem kunnen bieden voor het komende seizoen. Inmiddels is hij dertig jaar oud en heeft hij een hoop speelminuten in de NBA op zijn naam staan, wat zijn tol eist van een mensenlichaam. Met de opt-out van J.R.Smith en Kevin Love en het moeten aanbieden van een eventueel nieuw contract aan Iman Shumpert en Tristan Thompson hebben de Cavaliers genoeg om zich mee bezig te houden de komende tijd.

Waarschijnlijk wil James er zeker van zijn dat hier de juiste beslissingen in genomen worden voor hij zelf toezegt nog een seizoen in Cleveland te willen blijven. De kans is klein dat hij niet bijft, maar een mogelijkheid is er dat het gebeurt. Wel is James volgens GM David Griffin nauw betrokken bij de beslissingen, die genomen moeten worden.

Hibbert mag weg
Gisteren schreven we nog in de NBA Update, dat Roy Hibbert ervoor gekozen heeft zijn player option te gebruiken om nog een jaar bij de Indiana Pacers te kunnen blijven. De reactie hierop van het front office van de Pacers: Direct duidelijk maken dat Hibbert weg mag.

Dat Larry Bird, President of Basketball Operations bij de Pacers, geen rol voor Hibbert zag in het komende seizoen maakte hij eerder al duidelijk. Ook coach Frank Vogel spreekt over een mindere rol voor Hibbert indien deze in Indiana zou blijven. Volgens Candace Buckner van de Indianapolis Star zei hij het volgende tegen de pers:

We’ll have to see how it all plays out and what the roster ultimately looks like, but there’s a possibility that Roy’s role will be diminished, if we’re trying to play faster and trying to play smaller. But a lot of stuff is going to happen this summer. We’ll see how the roster shapes out coming into next season.

Dat Hibbert afgelopen anderhalf seizoen niet op zijn best was is voor iedereen duidelijk geweest. We moeten alleen niet vergeten dat hij nog steeds een van de beste defensieve centers is in de NBA. Hibbert is met zijn lengte een speler die angst inboezemd bij spelers. Tegenstanders schieten slechts 42,6 procent van hun schoten raak van dichtbij met Hibbert onder het bord volgens door de NBA beschikbaar gestelde data met behulp van SportsVU. Er zullen dus nog altijd clubs zijn die interesse in hem zullen tonen, ondanks zijn zeer beperkte aanvallende capaciteiten.

David West naar New York?
Over de andere startende big man van de Pacers van de afgelopen jaren, David West, schreven we al eerder dat hij eieren voor zijn geld lijkt te kiezen. West koos ervoor om het laatste jaar van zijn contract niet uit te dienen in Indiana, ondanks zijn leeftijd en het aanzienlijke geldbedrag dat hij nog zou ontvangen voor een laatste jaar. Volgens de laatste geruchten lijkt het erop dat West zijn loopbaan bij de New York Knicks voort gaat zetten.

Met de komst van Kristaps Porzingis hebben de Knicks al een gedeelte van hun frontcourt veilig gesteld. Met West erbij hebben de Knicks in ieder geval een veteraan om naast de jonge Let op te stellen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Misschien is Melo hier wel een beetje blij mee.

Pistons en Celtics willen Tobias Harris
Tobias Harris is deze zomer een restricted free agent. De speler die afgelopen seizoen uitkwam voor de Orlando Magic is op zoek naar een contract in de buurt van het voor hem maximaal haalbare. Dit zou rond de vijftien miljoen dollar per jaar liggen.

Op dit moment lijkt het er volgens RealGM op, dat de Boston Celtics en de Detroit Pistons de teams zijn, die de meeste moeite doen om de 22-jarige forward toe te voegen aan hun roster. Ook de Los Angeles Lakers en New York Knicks hebben hun interesse in Harris laten blijken.

Ook leuk om te lezen