NBA Update: Cousins tekent bij en coach ‘Sheed

Door

Oklahoma City Thunder v Sacramento Kings

Can you sign it?

Eén van de meest getalenteerde basketballers boven de 2 meter 10 heeft zijn contract verlengd. Demarcus Cousins tekende donderdag een contractverlenging van vier jaar bij de Sacramento Kings. De Kings natuurlijk het team waar Shaquille O’Neal, een van de meest dominante basketballers ooit boven de 2 meter 10, afgelopen week gedeeltelijk eigenaar van is geworden.

Wellicht kon Shaq Cousins overtuigen dat zijn toekomst in Sac-town ligt en dat aan de andere kant Sacramento’s toekomst gedeeltelijk afhankelijk is van het aanblijven van Cousins. De 23-jarige center gaat met zijn verlenging een luttele 62 miljoen dollar opstrijken de komende vier jaar. Het maximale contract voor een verlenging van een rookie-contract.

Coach don’t lieNew York Knicks v Chicago Bulls

Rasheed Wallace keert terug bij de Detroit Pistons. Dit keer niet meer als speler, maar als ‘ontwikkelingscoach’. Hij zal zich dus specifiek bezig gaan houden met de ontwikkeling van (jonge) spelers. Wallace speelde ruim vijf seizoenen voor Detroit en werd in 2004 kampioen met de club. Eén van zijn teamgenoten tijdens die periode was Chauncey Billups. Ook Billups is teruggekeerd in Detroit, alleen staat hij nog binnen de lijnen als speler.

Bestuurskamer New York Knicks op de schop

Steve Mills is terug bij de New York Knicks en zal de rollen van president en algemeen directeur gaan bekleden. Dat houdt in dat de huidige algemeen directeur, Glen Grunwald, een stapje terug zal doen. Grunwald, de afgelopen twee jaar directeur bij de Knicks, zal nu een rol als adviseur gaan krijgen. Mills is een oude bekende bij de Knicks. Hij werkte tien jaar lang voor de club als president van MSG Sports. In die functie was hij onder meer verantwoordelijk voor de aanstelling van coach Isiah Thomas, die zeven seizoenen actief was in New York en slechts één keer de play-offs haalde. Daarnaast had Mills in zijn periode bij de Knicks een zaak tegen zich lopen waarin hij werd verdacht van ongewenste seksuele intimiteiten. In 2008 werd Mills ontslagen bij de Knicks, maar in het kader van ‘vergeven en vergeten’ mag hij het nu weer opnieuw proberen.

Ook leuk om te lezen