NBA Special: Nieuwjaarsdag 2016

Door

1) Wat wordt dé storyline van 2016?

Matteo Van Mol: De Golden State Warriors die al dan niet het 70-12 record van de Chicago Bulls gaan verbreken. Het lijkt een faux-pas om te geloven dat ze het kunnen, maar op een gegeven moment gaat het een haalbare kaart lijken. Ze hebben net iets meer dan een derde van hun wedstrijden achter de rug en zijn 29-1, dus reken maar dat hier nog over wordt gepraat.

Erik de Heuvel: De move van Kevin Durant naar de Washington Wizards. Hoewel de combinatie van Westbrook en Durant mij toch telkens weer veel plezier geeft, zie ik Durant ook graag terugkeren in zijn geboorteplaats. Het zou de Wizards ook meteen een hele serieuze kandidaat maken in het Oosten.

Pieter Horstman: Het afscheid van grote spelers. Kevin Garnett, Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, Tim Duncan, Paul Pierce, Vince Carter, Manu Ginobili en natuurlijk Rasual Butler zouden er zo maar eens mee kunnen stoppen. Een generatie grootheden zoals we weinig kennen kan er tegelijk mee stoppen. Dan hebben ze niet eens gebruik kunnen maken van het grootste verhaal van 2016. De enorme salary cap verhoging die volgend jaar ingaat.

Sam Planting: De verdere dominantie van Golden State. Wat daar momenteel gebeurt is héél bijzonder.

Rob van Gameren: De San Antonio Spurs slopen de Golden State Warriors in de Western Conference Finals.

Sasha Sadri: De storyline van 2016 wordt de hype die er zal hangen rond het team dat de eer krijgt Ben Simmons te draften komende zomer.

Daan van Kooten: Na een verloren finale tegen een overmachtige Warriors willen de Cavaliers van Kevin Love af. Wie hapt?

Mike Tibbert: Zonder twijfel Kevin Durant’s Free Agency aan het einde van dit seizoen. Wat gaat hij doen? Blijft hij bij OKC? En zo ja, voor hoelang? Wordt het een jaarcontract met een player option voor het jaar erop als ook de contracten van Ibaka en Westbrook aflopen? Of gaat KD toch al eerder weg?

Anouar Amrani: De Cavaliers halen finale en verliezen wederom van de Warriors in zeven epische wedstrijden, waarna deze redacteur een brug gaat opzoeken… En daar vervolgens van het uitzicht gaat genieten.

Robert Prins: Kevin Durant en Russell Westbrook blijven een keer fit en bezorgen de Thunder de NBA-titel. Golden State wordt in de Western Conference met 4-3 verslagen. In the Finals is de ploeg van Billy Donovan met 4-2 te sterk voor de Cleveland Cavaliers.

Roy Foekens: Kawhi Leonard die Stephen Curry afstopt, in zijn rugzak propt en pas in Rio de Janeiro weer vrij laat.

Michiel Jonkman: Afgezaagd, maar toch het afscheid van Kobe Bryant. Ik denk dat daar nog wat tranen gaan vloeien, zeker als je weet dat het slechts zes schamele seizoenen geleden is dat de Lakers nog kampioen waren. Het lijkt veel meer dan dat. Zonde, zonde, zonde. Ik had hem een beter afscheid gegund, maar hoe hard ik ook hoop op een bizarre wederopstanding weet ik dat het dit jaar niet gaat lukken.

Ook leuk om te lezen