Curry

NBA Recap: Fenomenale Curry bezorgt Warriors winst in D.C.

Curry

Een tip voor de tegenstanders van de Golden State Warriors: je maakt geen enkele kans als je niet verdedigt en vol op de aanval de wedstrijd probeert te winnen. Dit bleek ook vannacht in Amerika’s hoofdstad, waarin de Wizards met 134-121 ten onder gingen. Regerend MVP Stephen Curry was voor de zoveelste keer de grote man, met 51 punten was hij een ware plaaggeest voor de Washington Wizards.

Gelijk in het eerste kwart bleek het een simpel klusje te worden voor de Golden State Warriors. Onder leiding van Stephen Curry werden de Wizards helemaal weggespeeld in het openingskwart. Het record van Kobe Bryant, die op 7 januari 2003 twaalf driepunters wist te scoren, werd hevig bedreigd door de point guard van de Warriors. Al na tien minuten had Curry zeven (!) driepunters gemaakt.

Curry koelde wat af in het tweede kwart, en sloot de eerste helft af met 36 punten. Hij keerde weer terug uit onsterfelijkheid in het derde kwart, waarin hij zeven van zijn tien schoten miste. Met zijn 51 punten evenaart hij het record van Michael Jordan en Gilbert Arenas voor de meeste punten in het Verizon Center. Curry kwam een driepunter (11-16 3PT) tekort om Kobe’s record te verbreken.

De geweldige wedstrijd die John Wall speelde werd volledig overschaduwt door Stephen Curry. Wall schoot zeer efficiënt, hij maakte 17 van zijn 25 schoten en scoorde al zijn drie schoten vanaf de driepuntslijn. Naast zijn 41 punten gaf hij ook nog zijn gebruikelijke tien assists. Wall staat bekend als een van de sterkst verdedigende guards, maar ook hij kon Stephen Curry niet in bedwang houden. De Splash Brother van Curry, Klay Thompson, speelde met 24 punten (8-19 FG, 6-13 3P) ook zeker geen slechte wedstrijd, Draymond Green (12 punten, 12 assists en 10 rebounds) pakte zijn tiende triple-double van het seizoen.

Kevin Durant schiet Thunder langs Orlando Magic
Normaliter zouden beide wedstrijden tussen de OKC Thunder en de Orlando Magic zonder bijzonderheden worden gewonnen door de ploeg van Kevin Durant en Russell Westbrook. Maar beide wedstrijden tussen de Thunder en de Magic waren zeer spectaculair. In de eerste week van het seizoen speelde de teams een van de beste wedstrijden van dit seizoen, toen de Thunder na twee verlengingen met 139-136 de overwinning uit het vuur wisten te slepen. Durant was in die wedstrijd de beul van de Magic, hij scoorde 43 punten en was zeer clutch in de eindfase.

Ook gisterennacht was Durant de grote man, zijn 37 punten (12-25 FG, 6-12 3PM) hielden de Thunder in de wedstrijd, en zijn driepunter met nog een halve seconde op de klok bepaalde de uitslag: 117-114

OKC’s andere superster Russell Westbrook speelde weer een typische Westbrook-wedstrijd: Hij scoorde 24 punten, (10-18 FG, 0-1 3P) pakte een career-high 19 rebounds en gaf 14 assists. Hiermee pakt Westbrook zijn derde triple-double op rij en zijn achtste in het seizoen. Bij de Orlando Magic speelde Victor Oladipo zijn beste wedstrijd van dit seizoen, de jonge guard maakte 13 van zijn 19 schoten en 3 van 5 driepunters, goed voor 37 punten.