NBA Recap (117): Bulls vernederen Magic voor eigen fans

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 117.

Philadelphia 76’ers at Charlotte Bobcats 105-80

De Charlotte Bobcats, het team van Michael Jordan, blijven het kneusje van de NBA. Tegen de Sixers verloren ze namelijk al voor de 37ste keer, en dat tegenover slechts zeven overwinningen. De Sixers daarentegen blijven goed meedraaien aan de top van het Oosten. Jrue Holiday (20), Louis Williams (19) en Thaddeus Young (20) waren samen goed voor 59 punten. Bij de Bobcats had Kemba Walker 13 punten en 5 assists.

Cleveland Cavaliers at NJ Nets 105-100

Het was een spannende wedstrijd in New Jersey tussen twee zwakkere teams uit het Oosten. De Cavaliers startten erg sterk met een goed eerste kwart (30-17) maar de Nets herstelden het evenwicht via een sterk tweede kwart (23-33). De tweede helft ging op en neer, en de wedstrijd werd pas beslist in de laatste minuut door Kyrie Irving. Die was goed voor 26 punten en 7 assists maar ook die andere rookie, Tristan Thompson, speelde super. In zijn eerste wedstrijd als basisspeler tekende hij voor 27 punten en 12 rebounds, waarvan acht offensief. Bij de Nets waren Deron Williams (28) en Gerald Wallace (27) samen goed voor 56 punten.

Boston Celtics at Atlanta Hawks 79-76

Het was vooral een defensieve strijd tussen twee ervaren teams, waarbij enkel in het vierde kwart beide ploegen meer dan 20 punten konden scoren. Aan het einde van de rit waren het de Celtics die de overwinning pakten, hun 24ste van het seizoen, hoewel de Hawks bijna een onwaarschijnlijke comeback maakten. Met nog drie minuten op de klok stonden die namelijk 15 punten achter (75-60) maar tevergeefs. Ray Allen was topscorer voor de Celtics met 19 punten en Joe Johnson tekende voor 25 punten voor de Hawks.

Chicago Bulls at Orlando Magic 85-59

Voor alle duidelijkheid: de uitslag die u leest, is niet het gevolg van een typfout. De Magic konden slechts 35% van hun schoten maken, waaronder amper vier op twintig driepunters en zeven op achttien vrijworpen. De fans in Orlando zagen hun team letterlijk afgaan tegen een Bulls team zonder Derrick Rose. Carlos Boozer was dé man met 24 punten en 13 rebounds, en John Lucas voegde daar 20 punten aan toe. Bij de Magic had Dwight Howard 18 punten en 12 rebounds maar de Magic verloren dus opnieuw tegen een rechtstreekse concurrent.

Dallas Mavericks at Denver Nuggets 112-95

De verdedigende kampioenen uit Dallas konden eindelijk nog eens winnen ‘on the road’. De Nuggets konden geen enkel kwart winnen en konden daardoor nooit echt aanspraak maken op de overwinning. Dirk Nowitzki was wederom de belangrijkste man voor de Mavericks met 33 punten, 11 rebounds en 6 assists. Daarnaast scoorden nog vijf andere Mavericks in de dubbele punten. Bij de Nuggets maakte Wilson Chandler zijn wederoptreden na zijn avontuur in China en hij tekende voor 13 punten.

Minnesota Timberwolves at GS Warriors 97-93

De Timberwolves konden in het ‘post-Rubio tijdperk’ nog eens winnen. Het team van Kevin Love controleerde de eerste helft vrij makkelijk maar moest door een zwak derde kwart (22-32) toch nog opletten in het vierde. Maar de Warriors hadden geen antwoord voor Love, die tekende voor 36 punten en 17 rebounds. Bij de Warriors deed David Lee zijn best met 25 punten en 9 rebounds maar dat bleek onvoldoende voor de winst.