NBA Recap: Davis niet te stoppen in overtime tegen Cavaliers

New Orleans Pelicans v Houston Rockets

De New Orleans Pelicans hebben zichzelf een een enorm plezier gedaan door in eigen huis de Cleveland Cavaliers te verslaan. Na een heerlijk vierde kwart en de daarop volgende verlenging mocht Anthony Davis, goed voor 31 punten en twaalf rebounds, met de armen in de lucht het veld verlaten: 114-108.

De voormalig eerste pick kon dit duel ook bouwen op de goede prestaties van zijn teamgenoten. Zo scoorde Eric Gordon negentien punten en was Tyreke Evans belangrijk met veertien punten en tien assists. De Pelicans, die tot dusver een zeer matig seizoen kennen, konden de overwinning al ruiken in het vierde kwart. De ploeg van Alvin Gentry had een keurige voorsprong van twaalf punten opgebouwd. Toen besloot LeBron James dat het tijd was om zijn superkrachten te gebruiken.

James nam zijn ploeg meer dan bij de hand door maar liefst 21 van de laatste 24 punten te maken in reguliere speeltijd. The King zette de Cavs zelfs op voorsprong met nog minder dan een minuut te gaan. Met nog acht seconden op de klok was het Jrue Holiday die met een heerlijke driepunter de stand gelijk trok en de stand na vier kwarten basketball op 105-105 zette. James (37 punten, acht rebounds, zeven assists) zag zijn potentiële game-winner tot eigen ergernis van de ring stuiteren.

In overtime was Davis oppermachtig en scoorde hij zes punten, waar de Cavaliers in totaal maar tot drie schamele puntjes kwamen. “Na reguliere speeltijd vertelde Perk (Kendrick Perkins) mij dat dit de wedstrijden zijn waar ik moet uitblinken. Elke keer dat ik een bal kreeg probeerde ik daarom agressief te spelen. En vanavond ging het daarom allemaal om het raken van mijn schoten”, vertelde AD na afloop.

De Cavs hebben door de nederlaag de eerste plek in het Oosten moeten afstaan aan de Chicago Bulls, maar kunnen die vannacht weer heroveren als LeBron James terugkeert in de American Airlines Arena te Miami waar hij twee titels won. De Pelicans spelen maandag pas weer, als de Boston Celtics op bezoek komen.