Zack Greinke, Arizona Diamondbacks

Zack Greinke voor 206 miljoen naar Diamondbacks

Door

Zack Greinke, Arizona Diamondbacks

Zack Greinke speelt ook volgend jaar in de AL West-divisie. Niet voor de Los Angeles Dodgers of de San Francisco Giants, maar de Arizona Diamondbacks. De 32-jarige rechtshandige werper gaat akkoord met een zesjarig contract ter waarde van 206 miljoen dollar (34.3 miljoen per jaar, een record).

De Diamondbacks zijn een verrassende keuze, maar eigenlijk ook weer niet. In november gaf free agent Greinke eerlijk toe te kiezen voor het team dat hem het meeste geld bood. De Dodgers wilden hun sterspeler graag terugbrengen, echter paste een zesjarig contract niet in de toekomstplannen van de club.

Greinke was in 2015 goed voor een 1.66 ERA in 32 starts voor Los Angeles. Hij gaf slechts 43 runs op (beste in de MLB), produceerde een reeks van 45 2/3 innings zonder een run tegen en eindigde op de tweede plaats voor de NL Cy Young Award.

De Dodgers zullen nu op zoek moeten gaan naar een vervanger achter ace Clayton Kershaw. De spoeling op de transfermarkt is dun, nadat David Price en Jordan Zimmermann onderdak hebben gevonden. Johnny Cueto is nog beschikbaar en zijn statistieken verschillen niet veel met die van Greinke.

Voor de Diamondbacks is de komst van Greinke een grote stap vooruit. De ploeg heeft in Paul Goldschmidt (7.4 WAR in 2015) en A.J. Pollock (6.6 WAR) twee goede spelers en de geruchten zijn dat GM Dave Stewart nog niet klaar is met shoppen.

Foto: Getty Images/archief

3 Reacties
 1. Martijn Verbeek 7 jaar ago

  Mooie aanwinst voor DBacks, moeten het volgend jaar de Giants en de Dodgers in de NL West echt moeilijk kunnen gaan maken.

 2. Wouter van Willigen 7 jaar ago

  Je collega Daniël schreef gisteren:

  De verwachting is dat Greinke snel een contract zal gaan tekenen van 160 miljoen dollar voor vijf jaar of 192 miljoen dollar voor zes jaar. Bij een akkoord zal per jaar het sommetje van 32 miljoen dollar op de bankrekening van de werper worden bijgeschreven. Een absurd hoog bedrag voor een speler die slechts elke vijfde dag zijn stempel op een wedstrijd kan drukken.

  Ik ben benieuwd of Greinke z’n centen voor de DBs terug kan verdienen.
  De Snakes zijn niet bepaald een team met history en dat gaat tegenwoordig behoorlijk hand in hand met Fanbase numbers.
  Aan de andere kant: één droomjaar zoals de Jays vorig seizoen en niemand piept.

  • Wouter 7 jaar ago

   In veel social media wordt gespeculeerd dat Grienke zijn roem niet met een andre Ace speler (lees:Kershaw) wil delen. Hij wil alle zelf eer, en dan maar liever bij een zwak team.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen