NBA Recap (82): Trail Blazers stoppen streak Spurs

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 82.

Detroit Pistons at Cleveland Cavaliers 100-101
Kyrie Irving liet dinsdag wederom zien waarom ze in Cleveland zo blij met hem zijn. De #1 draft nam zijn team in het vierde kwart op sleeptouw door maar liefst zeventien punten te scoren in het vierde kwart. Dat bleek genoeg voor de nipte zege tegen de Detroit Pistons, die hun winning streak van drie wedstrijden gestopt zagen worden.

New Orleans Hornets at Indiana Pacers 107-118
De Indiana Pacers hadden er dinsdagnacht overtime voor nodig om in het thuisduel tegen de New Orleans Hornets een overwinning te pakken. In overtime liepen de Pacers via een 10-0 run snel weg bij de Hornets en kwam de zege niet meer in gevaar. Roy Hibbert scoorde dertig punten en pakte dertien rebounds en verbeterde daarmee zijn persoonlijk record.

Sacramento Kings at Miami Heat 108-120
De Miami Heat zetten hun zegereeks dinsdagnacht rustig voort in het thuisduel tegen de Sacramento Kings. Het team van Erik Spoelstra keek in na het eerste kwart tegen een 26-32 achterstand, maar corrigeerden daarna. Dwyane Wade was goed voor dertig punten.Komende donderdag wacht voor de Heat de confrontatie met de New York Knicks.

Philadelphia 76ers at Memphis Grizzlies 76-89
De Memphis Grizzlies laten langzamerhand weer zien waarom zij het vorige seizoen zo verrasten tijdens de playoffs. In het eigen FedExForum wonnen de Grizzlies eenvoudig van de Philadelphia 76ers en pakten zo de vijfde zege in de laatste zes wedstrijden. Bij de ploeg uit Philly kreeg Francisco Elson wederom geen speelminuten.

San Antonio Spurs at Portland Trail Blazers 97-137
Zo win je elf wedstrijden op een rij en zo wordt je op een dinsdagavond in Portland met veertig punten verschil afgedroogd. Het overkwam de San Antonio Spurs. Coach Gregg Popovich gaf sterspelers Tim Duncan en Tony Parker rust en zag de Trail Blazers daarvan optimaal profiteren. LaMarcus Aldrigde was de topschutter bij de thuisploeg met eenentwintig punten, maar zag ook vijf andere teamgenoten minimaal zestien punten maken.