NBA Recap (55): Parker 42 punten tegen Oklahoma

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 55.

Chicago Bulls at Milwaukee Bucks 113-90

Derrick Rose scoorde 26 punten en deelde 13 assists uit, Luol Deng noteerde 21 punten en de Chicago Bulls kenden geen moeite met de Milwaukee Bucks: 113-90. De Bulls waren gewaarschuwd voor de Bucks die al twee keer de Miami Heat wisten te verslaan. De ploeg van coach Tom Thibodeau kwam sterk uit de startblokken en keek bij rust al tegen een voorsprong aan van 24 punten.

Oklahoma City Thunder at San Antonio Spurs 96-107

Tony Parker zal deze avond niet snel vergeten. De Spurs namen het op tegen de Oklahoma City Thunder, het beste team momenteel in de NBA. De kleine spelverdeler scoorde 42 punten en deelde 9 assists uit en de Spurs versloegen in eigen huis ook de Thunder. Parker bereikte daarnaast ook een mijlpaal en is nu de all-time assist leader van San Antonio. Kevin Durant was goed voor 22 punten en 11 rebounds.

Charlotte Bobcats at Phoenix Suns 89-95

Center Robin Lopez scoorde 9 punten in een 12-2 run in het vierde kwart en de Phoenix Suns hielden daarmee de Charlotte Bobcats van zich af. Marin Gortat was goed voor 12 punten en 12 rebounds. Na zware nederlagen in Portland en Los Angeles kwamen de Bobcats in Phoenix nog het dichtste bij een uitoverwinning in de Western Conference.

LA Lakers at Utah Jazz 87-96

Earl Watson had last van zijn enkel, maar speelde door dankzij de adrenaline. De spelverdeler leidde een 14-0 run in het vierde kwart in voor de Utah Jazz en dat bleek genoeg voor de 96-87 overwinning op de Los Angeles Lakers die nog altijd moeite hebben om uitwedstrijden te winnen. Paul Millsap was goed voor 16 punten en 13 rebounds. Pau Gasol noteerde 24 punten en 16 rebounds voor de Lakers.

Denver Nuggets at Portland Trail Blazers 97-117

Nicolas Batum bleek fit genoeg om te spelen en zette een nieuw Trail Blazers record door negen driepunters te maken. Batum eindigde de wedstrijd met 33 punten en Portland versloeg in eigen huis de Denver Nuggets. LaMarcus Aldrigde was goed voor 29 punten en 9 rebounds, Gerald Wallace scoorde 17 punten en Marcus Camby pakte 20 rebounds. De Trail Blazers verbeterden hun thuisrecord naar 11-1.

Golden State Warriors at Sacramento Kings 106-114/OT

Marcus Thornton scoorde 28 punten en Tyreke Evans was goed voor 26 punten en 9 assists en de Sacramento Kings versloegen de Golden State Warriors na overtime. De Warriors dwongen een verlenging af na een 26-15 score in het vierde kwart. De Kings stelden in die verlenging orde op zaken en openden met een 9-0 run. DeMarcus Cousins eindigde de wedstrijd met 21 punten en 20 rebounds.