NBA komt naar Mexico en Groot-Brittannië

Door

New York Knicks v Detroit PistonsDe NBA gaat weer abroad. Op 4 december mag de verliezend finalist van afgelopen seizoen, San Antonio Spurs, het opnemen tegen Minnesota Timberwolves in Mexico. Ook Groot-Brittannië is net als afgelopen seizoen gastheer van een NBA-game. Ditmaal kruisen Atlanta Hawks en Brooklyn Nets de degens.

Afgelopen seizoen speelden de New York Knicks en de Detroit Pistons een (gezapig) potje in de O2 Arena in Londen, in het kader van de NBA Global Games. Voor het eerst in de NBA-geschiedenis zijn er nu echter twee regular season games die plaatsvinden buiten Amerika en Canada.

Bekend terrein
De Spurs en Wolves nemen het in Mexico City tegen elkaar op. Het zijn toevallig ook de teams met de meeste nationaliteiten in de selecties: negen om zes, in het voordeel van de Spurs. In 1997 speelden de Houston Rockets en Dallas Mavericks eerder al een reguliere competitiewedstrijd in Mexico City.

Goede herinneringen
Na de matige wedstrijd tussen de Knicks en Pistons vorig seizoen in Londen, zijn nu de Nets weer uitgenodigd. In 2011 speelden ze twee wedstrijden tegen de Toronto Raptors in het Verenigd Koninkrijk, die ze allebei wonnen. De tweede zege ging in een triple overtime.

NBA loves Asia
Tot op heden zijn er achttien regular season games buitenshuis georganiseerd door de NBA, waarvan veertien in Azië. Japan was al twaalf keer gastheer, terwijl China twee keer de eer had. De Europese fans krijgen nu voor de vierde keer de mogelijkheid om de grootheden in levenden lijve te aanschouwen.

Het overzeese schema ziet er als volgt uit:

Pre-season:
05-10-2013 Oklahoma City Thunder – Fenerbache Ulker Instanbul in Istanbul, Turkije
06-10-2013 Philadephia 76ers – Uxue Bilbao Basket in Bilbao, Spanje
08-10-2013 Oklahoma City Thunder – Philadelphia 76ers in Manchester, Groot-Brittannië
10-10-2013 Houstons Rockets – Indiana Pacers in Manila, Filipijnen
12-10-2013 Chicago Bulls – Washington Wizards in Rio de Janeiro, Brazilië
13-10-2013 Houstons Rockets – Indiana Pacers in Taipei, Taiwan
15-10-2013 Golden State Warriors – Los Angeles Lakers in Bejing, China
18-10-2013 Golden State Warriors – Los Angeles Lakers in Shanghai, China

Regular season:
04-12-2013 Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs in Mexico City, Mexico
16-01-2014 Atlanta Hawks – Brooklyn Nets in Londen, Groot-Brittannië

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen