NBA Double Highlight Reel: Steph Curry ontploft, Kobes oude point guard

Door


Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball. Vandaag een dubbele portie: zowel van donderdag- als vrijdagnacht!

1. Indrukwekkende cijfers Porzingis
De New York Knicks zitten in een opwaartse spiraal en Kristaps Porzingis zit daar voor een (letterlijk) groot deel achter. Met zeventien punten, tien rebounds, en vier blocks was hij de uitblinker in het gewonnen duel met de 76ers, die overigens zonder de geschorste Okafor moesten aantreden. Zo sprokkelt hij alweer zijn negende double-double van het seizoen samen.

2. Kobe toont flitsen van vintage Mamba
Na wat zo ongeveer het dieptepunt in de Lakers geschiedenis moet geweest zijn gisteren in Philadelphia, leek Kobe Bryant nog eens over goede benen te beschikken. In een uitverkocht Verizon Center waren de Kobe fans zodanig luid dat het wel een Lakers thuiswedstrijd leek. De supporters werden dan ook verwend in de slotfase, waarin Bryant twee beslissende shots scoorde in de laatste minuut, en zo de Lakers naar de overwinning leidde.

3. Curry blijft verbazen met buitenaards kwart
De MVP heeft alweer een statement van jewelste neergezet. Met twaalf punten van Curry in de eerste helft leken de Hornets er een lastige avond van te maken voor de ongeslagen Warriors. Dit was dan buiten de explosie van Steph gerekend natuurlijk: 28 punten in het derde kwart alleen, inclusief een 5-5 van achter de driepuntlijn. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat Chef Curry effectief een alien is.

4. Tyreke Evans met de concentratie van een Jedi
Na een lange afwezigheid mocht Tyreke Evans vandaag eindelijk zijn seizoensdebuut maken in de nederlaag tegen de Houston Rockets. Van rust was weinig te bespeuren, want de voormalige Memphis Tiger scoorde twintig punten, deelde tien assists uit en greep daarbovenop nog eens vijf rebounds …ondanks de ‘big distraction’ die je hier in volle glorie aan het werk kan zien in het publiek.

5. PG13 blijft op absoluut All-Star niveau spelen
Paul George blijft met de Indiana Pacers, die gisteravond hun zesde overwinning op rij behaalde, hoge toppen scheren. De Los Angeles Clippers blijven met andere woorden verder kwakkelen en de vraag is maar wat de Lob-City bende nog uit hun mauw kan schudden. Over schudden gesproken, PG13 doet DeAndre Jordan even op de schaatsbaan staan.

6. Rondo verliest staredown
Rajon Rondo kreeg vannacht twee technicals aan zijn broek omdat hij teveel aan het kwebbelen en klagen was richting de scheidsrechters. Misschien dat hij probeerde The Force te gebruiken? “These are not the Kings you’re looking for?”

7. Pijnlijke buzzer beater Lowry
De Toronto Raptors verloren vannacht met één punt verschil van de Denver Nuggets (106-105). Het scenario had heel anders kunnen zijn, zeker als je ziet met wat voor gemak Kyle Lowry in de laatste seconden een wanhoopsschot afvuurt wat plompverloren raak valt. Net geen gelijkmaker — jammer.

8. Be like Jalen — No!
Een humorvolle reclame van Foot Locker met Russell Westbrook, waarin diverse zelfbenoemde experts een fan van Westbrook de grond in boren. De boodschap? Blijven dromen. En niet zoals Jalen Rose willen zijn.

9. Ginobili haast zich langzaam
Prachtige actie van de gelouterde Manu Ginobili, die liefst twee spelers van de Memphis Grizzlies in de luren legt. Terwijl hij inhoudt vliegen ze beiden langs, en kan Manu de bal eenvoudig in het netje leggen. Heerlijk.

10. The Black Mamba’s high school point guard
Last but not least: een briljant item van Kobe Bryants high school point guard, Evan Monsky, die tijdens de wedstrijd van de Lakers in Philadelphia op zoek gaat naar zijn oude teamgenoot. Met alle avonturen van dien. Kijken!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen