NBA Finals 2019: Siakam loodst Raptors naar openingszege

De finales van de NBA Playoffs zijn begonnen! In de eerste NBA Finals-wedstrijd in Canada ooit wonnen de Toronto Raptors het openingsduel. De Golden State Warriors, de verdedigend kampioen, werden in Toronto met 109-118 verslagen.

GAME 1: GOLDEN STATE WARRIORS 109-118 TORONTO RAPTORS

THE HEADLINES

De Toronto Raptors hebben de openingswedstrijd van de NBA Finals gewonnen. Aan de hand van Pascal Siakam wonnen de Canadezen de eerste wedstrijd met 109-118.

Beide teams kwamen onwennig uit de startblokken. Aan de hand van drie driepunters van Stephen Curry bleven de Warriors in het begin van het openingskwart nog wel bij. Bij de Raptors had Marc Gasol de meeste punten met onder andere twee rake driepunters. Richting het einde van de eerste helft werd de voorsprong door de Raptors uitgebouwd. Met een gat van tien punten ging de ploeg van coach Nick Nurse de rust in. Ondanks de kleine voorsprong was het niet Kawhi Leonard die uitblonk.

Het was namelijk Pascal Siakam die vervolgens in het derde kwart veertien punten scoorde. Dankzij dit goede kwart van Siakam kwamen de Raptors op een voorsprong van twaalf punten. Ook Leonard was met tien punten in het derde kwart belangrijk. In het vierde kwart kwamen de Warriors door scores van Jonas Jerebko en Klay Thompson snel terug in de wedstrijd. Echter kwamen de Raptors met nog ruim zeven minuten te gaan in het laatste kwart weer op een voorsprong van twaalf punten na een rake driepunter van Danny Green.

Siakam, die in de periode vanaf 3:49 in het tweede kwart tot in de slotminuut geen schot meer mistte, eindigde met 32 punten. Kawhi Leonard eindigde met 23 punten en Marc Gasol droeg met twintig punten ook zijn steentje bij. Bij de Golden State Warriors was Stephen Curry de topscorer met 34 punten, waarvan 14 rake vrije worpen in 14 pogingen. Ook speelde Draymond Green niet onverdienstelijk. Hij eindigde met een triple-double: 10 punten, 10 rebounds en 10 assists. DeMarcus Cousins speelde tijdens zijn terugkeer acht minuten, maar scoorde slechts drie punten en pakte geen rebounds.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Game 2 staat in de nacht van zondag op maandag (02:00) op het programma. Net als Game 1 is deze wedstrijd in Canada. Hoogstwaarschijnlijk moeten de Golden State Warriors het dan andermaal doen zonder Kevin Durant, die kampt met een kuitblessure.

Coverfoto: Vaughn Ridley/Getty Images