MLS Update #21: Rooney tovert en De Leeuw is terug!

De vierentwintigste speelronde van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de comeback van D.C. United, de topper tussen NYCFC en Toronto, de comeback van Michael de Leeuw bij Chicago en de nipte overwinning van Colorado.

ROONEY LEIDT D.C. UNITED NAAR OVERWINNING

Sinds de komst van Wayne Rooney gaat het stukken beter met D.C. United. De ploeg mag stiekem nog hopen op de play-offs. In de wedstrijd tegen Orlando ging het weer erg goed met D.C. United. Tijdens de blessuretijd van de eerste helft scoorde Luciano Acosta na een een-tweetje met de topscoorder allertijden van Engeland, Rooney.

Vijf minuten na de rust Orlando op gelijke hoogte. Een lage voorzet van rechts ging in het doel via de voet van keeper David Ousted. In de 55e minuut kwam Orlando met tien man te staan. Cristian Higuita kreeg rood vanwege een slaande beweging naar de tegenstander. De ploeg uit Washington DC profiteerde negen minuten later al van deze situatie. De Argentijn Acosta maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Zeven minuten later scoorde Dominic Dwyer alweer de gelijkmaker voor Orlando. Lang leek het erop dat Orlando op deze manier nog een puntje zou overhouden aan deze wedstrijd.

In de laatste minuut kreeg D.C. echter nog een corner waarbij iedereen mee was, zelfs de keeper. De bal werd vervolgens weg geschoten, maar met een geweldige sprint wist Rooney de bal weer terug te veroveren en gaf vervolgens een goede voorzet. Acosta kon de voorzet van de oud-Everton speler binnenkoppen en bezorgde hiermee D.C. United drie punten.

NEW YORK WINT BIJ RETURN DAVID VILLA

David Villa is weer teruggekeerd bij NYCFC na een blessure. De Spaanse vedette mocht gelijk zijn waarde voor het team weer laten zien tegen Toronto. De topper werd echter al na elf minuten geen topper meer. Spits Jozy Altidore kreeg rood voor natrappen en vier minuten later profiteerde Villa al gelijk door de 1-0 te scoren.

In de 27e minuut bracht Sebastian Giovinco de stand gelijk met een afstandsschot. Toch was het NYCFC dat met een voorsprong ging rusten. Ismael Tajouri-Shradi schoot hard van afstand de bal onder keeper Alexander Bono door voor de 2-1 voorsprong. Toronto gaf met tien man niet op en bleef strijden, met succes uiteindelijk. Zes minuten na de rust kopte Victor Vázquez Toronto weer op gelijke hoogte. Aan het einde van de wedstrijd wist New York City toch nog de winnende te maken. Tajouri-Shradi schoot met een hard afstandsschot de winnende 3-2 binnen.

MICHAEL DE LEEUW NA TIEN MAANDEN TERUG OP VELD

De Nederlander Michael de Leeuw is weer teruggekeerd op het veld na zijn blessure. Begin oktober vorig jaar scheurde de Leeuw zijn kruisband af. Na een lange periode van revalidatie en trainen kwam de rentree steeds dichterbij voor de oud-FC Groningen speler.

Afgelopen weekend zat de Michael de Leeuw als reserve op de bank tegen New York Red Bulls. De Nederlander zag hoe Bradley Wright-Phillips in de 55e minuut scoorde voor de 1-0 voorsprong van de Red Bulls. In de 73e minuut was het dan zover, de Leeuw mocht zijn eerste minuten van het seizoen gaan maken. Aanvaller Luis Solignac maakte plaats voor de Nederlander. Helaas kon Michael de Leeuw het verschil nog niet maken, waardoor de Red Bulls met 1-0 wonnen.

COLORADO PAKT NIPT DE DRIE PUNTEN

Colorado wilde na hun knappe overwinning van vorige week tegen LA Galaxy een nieuwe overwinning. Ditmaal was de tegenstander San Jose. Bij de Earthquakes gaat het niet zo goed: de ploeg staat onderaan en kan de play-offs zo goed als vergeten.

Tegen Colorado begon San Jose ook al niet goed. Uit een corner van Kellyn Acosta kopte Tommy Smith raak in de 24e minuut. De Earthquakes lieten hun koppen niet hangen en bleven knokken, maar keeper Tim Howard pakte bijna alle ballen.

Dertien minuten na de rust kreeg San Jose de bal voorbij Howard, Magnus Eriksson scoorde uit een penalty voor de gelijkmaker. Lang leek het er vervolgens op dat San Jose een punt zou meenemen uit Colorado. Twee minuten voor het einde ging het helemaal mis. Shea Salinas kreeg rood met een elleboogstoot en lokte hiermee een opstootje uit. Nadat de scheids de rust had terug gebracht kon er weer gevoetbald worden.

Colorado wist in de paar minuutjes goed te profiteren van de man-meer situatie. In de derde minuut van de blessuretijd schoot Bismark Boateng Colorado naar de overwinning en de drie punten!

Coverfoto: Chicago Fire Fanly