MLS Update #11: Atlanta wint, LA Galaxy verliest weer

De elfde week van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de overwinning van Atlanta en Columbus, het verlies van LA Galaxy en het gelijkspel tussen New York City en Los Angeles FC

ATLANTA VERSTEVIGT KOPPOSITIE

Atlanta kent tot nu toe een ijzersterk seizoen en staat momenteel bovenaan in de Eastern Conference. Orlando neemt tot nu toe een keurige vierde positie in.

In de tiende minuut kreeg Atlanta de eerste kans op de openingstreffer. Christian Higuita haalde Darlington Nagbe onderuit in het strafschopgebied, waardoor de ploeg van Gerardo Martino een penalty kreeg. Topscorer Josef Martinez bleef cool en schoot de penalty binnen.

In de 31e minuut verdubbelde Atlanta de voorsprong. Greg Garza gaf een lage voorzet van rechts op Ezquiel Barco. De Argentijn legde aan en zag de bal via de onderkant van de lat het doel ingaan.

Pas in de 57e minuut deed Orlando iets terug. Will Johnson probeerde van grote afstand keeper Alec Kann te verrassen. De Amerikaanse keeper keerde de inzet goed, maar sloeg de bal precies voor de voeten van Justin Meram. De Amerikaanse spits haalde vervolgens uit voor de 1-2. Orlando wist het net vervolgens niet meer te vinden en Atlanta won met 1-2 bij Orlando.

COLUMBUS HAALT UIT TEGEN CHICAGO

Columbus leunt het hele seizoen al op twee spelers, Gyasi Zardes en Federico Higuain. Ook deze wedstrijd bewezen de twee weer hun waarde voor Columbus Crew. In de 28e minuut kreeg Columbus een penalty, nadat Zardes naar de grond was getrokken door Kevin Ellis. Higuain scoorde vervolgens vanaf elf meter de 1-0. In de vijftigste minuut wist ook Gyasi Zardes zijn doelpunt mee te pikken. De ingevallen Niko Hansen kwam van rechts naar binnen en gaf de bal over de grond voor op Zardes. De Amerikaanse spits had een leeg doel voor zich, nadat Johan Kappelhof en keeper Richard Sanchez beide de spits uit het oog hadden verloren.

In de zeventigste minuut scoorde Zardes nog een keer. Ricardo Clark gaf een lage voorzet van rechts op Mike Grella. De Amerikaan liep slim over de bal heen, waardoor Gyasi Zardes vrij kon uithalen voor de 3-0. Zardes kent nu zijn beste vorm uit zijn carrière met acht doelpunten uit twaalf wedstrijden. De Amerikaan zelf is er tot nu toe vrij nuchter over.

LA GALAXY  VERLIEST VIERDE WEDSTRIJD OP RIJ

LA Galaxy verloor driemaal op een rij. Tegen FC Dallas moest het gewenste ‘Zlatan-effect’ dan eindelijk op gang komen. Maar ook tegen FC Dallas leek het mis te gaan. In de rust stond LA Galaxy al met 2-0 achter door goals van Maximiliano Urruti en Roland Lamah. Direct na de rust deed LA Galaxy wat terug. In de 47e minuut kopte Ola Kamara op aangeven van Romain Alessandrini de 2-1 tegen het net.

Lang duurde de comeback niet. Vijf minuten later scoorde Roland Lamah opnieuw. De Ivoriaan kon bij de tweede paal de 3-1 binnenkoppen op voorzet van Maurio Diaz. De Argentijn boekte hiermee een hattrick aan assists. Pas in de 83e minuut wist LA Galaxy weer wat terug te doen. Engelsman Ashley Cole gaf de bal strak en laag voor op Emmanuel Boateng. De invaller bracht de spanning nog een beetje terug. In de 89e minuut wist LA Galaxy nog bijna de gelijkmaker te maken. Zlatan Ibrahimovic schoot een vrije trap hard tegen de paal aan. Hierdoor bleef de einduitslag op 3-2 in het voordeel van FC Dallas.

TOPPER BLIJFT ONBESLIST

Zowel New York FC als LAFC kennen tot nu toe een fantastische start. Deze wedstrijd beloofde dan ook een spektakel te worden. In de twaalfde minuut kreeg New York City al een penalty, nadat Eduard Atuesta de bal tegen zijn hand kreeg. De Spanjaard David Villa ging vervolgens achter de bal staan en scoorde de 1-0 voor New York. Lang duurde de voorsprong niet; tien minuten later scoorde LAFC. Walker Zimmerman kopte de bal vanuit een corner op doel, maar verdediger Sebastien Ibeagha raakte de bal zo verkeerd dat het projectiel in zijn eigen doel kwam.

In de 66e minuut nam LAFC voor het eerst de voorsprong in de wedstrijd. Middenvelder Mark-Anthony Kaye kon een voorzet van rechts niet goed controleren. Carlos Vela was er snel bij en scoorde vervolgens de 2-1. Negen minuten later scoorde New York City alweer. Keeper Tyler Miller redde eerst goed op een schot, maar in de rebound was de keeper kansloos op het schot van Ismael Tajouri-Shradi. Hierdoor werd de einduitslag 2-2.

Coverfoto: Twitter Atlanta United FC