MLS Recap: Sporting Kansas behoudt ongeslagen status

DC United – Montreal Impact, 1-1

DC United heeft in eigen huis de punten gedeeld met Montreal Impact. Beide ploegen kwamen in het eerste bedrijf niet tot scoren. In het grootste deel van de tweede helft viel er ook weinig opmerkelijks te noteren, maar in vier minuten tijdbestek kwam Montreal eerst op voorsprong, waarna DC de stand weer snel gelijk trok. Met het gelijkspel behaalde Montreal het eerste uitpunt in de MLS ooit.

De eerste grote kans was voor Montreal in het matig gevulde stadion van DC United. Via Nyassi, die vanaf het middenveld speelde, kwam de bal voor de voeten van Davy Arnaud. De middenvelder haalde vanaf de rand van de zestien uit maar hij zag zijn poging een half metertje over het doel vliegen. Na die poging ging DC United op jacht naar de openingstreffer. Die kwam er niet, ondanks meerdere kansen. Met name via de bedrijvige Nick DeLeon en Dwayne DeRosario was de thuisploeg gevaarlijk. Na een fraaie solo schoot de laatstgenoemde zijn grootste kans echter wild over.

Na rust leek Montreal alleen maar tegen te kunnen houden, maar niets bleek minder waar. Na een van de spaarzame aanvallen kopte Bernardo Corradi raak. Niet de goal was mooi, maar vooral de opbouw die daar aan vooraf ging. De vlotte passing over zes schijven en een goede voorzet op Corradi maakten het een goal van grote schoonheid.

Het doelpunt gaf Montreal vertrouwen, want een minuut later was het na een nog langere aanval bijna 0-2. Corradi miste dit keer echter doel; zijn schuiver ging vlak langs de verre paal. Met de komst van Maicon Santos bij de thuisploeg, kwam er meer gevaar van de aanvallen af. Vlak na de grote kans van Montreal, zette hij met een geplaatst schot vanaf achttien meter de eindstand op het scorebord.

Vancouver Whitecaps FC – Sporting Kansas City, 1-3

In een wedstrijd waarin Vancouver graag wilde, maar niet kon heeft Sporting Kansas City de volle buit gepakt. Het duel eindigde in een redelijk eenvoudige 3-1 overwinning voor de uitploeg. Met deze punten handhaaft Kansas zich aan kop van het klassement. De ploeg won de eerste zeven wedstrijden, met twaalf goals voor en slechts twee doelpunten tegen.

Sporting domineerde het duel vanaf het begin, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet direct. Toch kwam Kansas op voorsprong. Een afgeslagen corner van Graham Zusi kwam opnieuw voor de voeten van de middenvelder. Die voorzet caramboleerde voor de voeten van verdediger Collin, die zijn tweede goal in een week maakte; 0-1.

Net na rust was het weer Collin die betrokken was bij een doelpunt. Bij een verre inworp zette hij zijn directe tegenstander zo onder druk dat Martin Bonjour de bal zelf langs zijn eigen doelman werkte. Een kwartier later maakte spits Kamara de beslissende derde goal voor Sporting. Uit een lage voorzet wipte hij de bal over keeper Pickens heen in de verre hoek.

Tien minuten voor  tijd kopte Le Toux de 3-1 binnen uit de rebound, maar die goal bleek slechts voor de statistieken. In de slotfase was het aan keeper Nielsen te danken dat de plotse aanvalsdrang van Vancouver niet meer werd beloond.