MLS Recap: Ook Kansas te sterk voor Los Angeles

Los Angeles heeft de derde nederlaag in vier wedstrijden in de MLS geleden. Uit bij Sporting Kansas City was Kei Kamara de beul van Los Angeles Galaxy. Door een treffer kort voor rust bleek de 1-0 ruststand ook de eindstand. Kansas sloot hiermee ook zijn vijfde wedstrijd winnend af.

Onverdiend, en misschien ook niet helemaal onverwacht, was de overwinning voor de thuisploeg niet. Kijkend naar de afgelopen wedstrijden in de Major League Soccer boekte Sporting de betere resultaten. Ook in deze wedstrijd was Kansas de bovenliggende partij. Keeper Nielsen heeft geen redding hoeven maken en de ploeg had lange tijd bijna zeventig procent van de tijd de bal.

Na twintig minuten was Zusi namens de thuisclub al dichtbij een schot van buiten de zestien, maar Josh Saunders had een antwoord op de poging. Even daarvoor had Mike Magee zijn schot aan de andere kant naast zien zeilen, na een goed uitgevoerde counter van Los Angeles.

Toch kreeg Galaxy geen echte kansen in de eerste helft. Vlak voor de pauze was het Kei Kamara die met een duik zijn hoofd tegen de bal (uit een goede voorzet van Convey) kreeg en zo Saunders in de rechterhoek passeerde.

Na de rust kwam de voorsprong van Kansas geen moment echt in gevaar, terwijl Galaxy ook nauwelijks bang hoefde te zijn voor meer tegengoals. Uiteindelijk was het Robbie Keane die de gelijkmaker leek te kunnen binnentikken, maar de Ierse spits van LA kwam net niet bij de bal.

De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning en daarmee kent Sporting Kansas de beste seizoensstart van de MLS sinds 1998. Toen was het Los Angeles Galaxy dat liefst negen wedstrijden won vanaf de start, Sporting staat nu op vijf.