MLS Recap: Red Bulls winnen ruim, Montreal boekt nipte zege

Columbus Crew – New York Red Bulls, 1-4

De New York Red Bulls lijken de goede weg te hebben gevonden, want dit weekend won de ploeg opnieuw met een marge van drie. En opnieuw was het spitsenduo Henry/Cooper bijzonder succesvol, beiden scoorden twee keer voor de uitploeg in de uitwedstrijd bij Columbus Crew.

Binnen het kwartier had Kenny Cooper zijn twee goals al binnen. Na drie minuten scoorde hij op aangeven van Henry, uit de draai liet hij Gruenebaum in het doel kansloos achter. De tweede maakte hij met zijn hoofd. Vlak voor het rustsignaal maakte Henry de derde, waarna Marshall vlak voor het einde van de wedstrijd iets terugdeed. Een minuut later was het opnieuw Henry, die de marge weer op drie bracht.

Montreal Impact – Toronto FC, 2-1

Het was een mooie dag in Montreal, want de thuisploeg slaagde erin om de eerste MLS-overwinning ooit te boeken. Montreal versloeg Toronto FC met 2-1. Toronto leed daarmee alweer zijn vierde nederlaag van de competitie. Na een kleine twintig minuten was Ubiparipovic die de score voor de thuisploeg opende.

Na de rust had Toronto nog alle kansen om punten te pakken bij Impact, maar Logan Emeroy gooide roet in het eten. De middenvelder kreeg een rode kaart voorgehouden omdat hij de doorgebroken Nyassi neerhaalde. Montreal profiteerde optimaal door een goal van Wenger, alhoewel Toronto via Koevermans nog terugkwam. Zijn treffer twee minuten voor tijd kwam echter te laat.

San Jose Earthquakes – Vancouver Whitecaps, 3-1

De San Jose Earthquakes zijn goed bezig de laatste weken. In de schaduw van Sporting Kansas is de ploeg bezig met een goede reeks. Van de eerste vier wedstrijden won de ploeg er drie, tegen de Vancouver Whitecaps kwam daar een vierde overwinning bij. Thuis was de ploeg met 3-1 te sterk.

Na een matte eerste helft zette Le Toux de Whitecaps op een 1-0 voorsprong, maar tien minuten van onachtzaamheid kostte de uitploeg dure punten. Tussen de 68e en 78e minuut scoorden achtereenvolgens Wondolowski, Gordon en opnieuw Wondolowski, waardoor de punten in San  Jose bleven.

DC United – Seattle Sounders, 0-0

In een leuke wedstrijd tussen de Seattle Sounders en DC United bleef de meest onwaarschijnlijke stand op het scorebord staan: 0-0. De ploegen legden beide leuke aanvallen op de mat, maar een die acties tot doelpunten promoveren lukte niet.

Het meest dichtbij een doelpunt was United-speler Salihi die zijn inzet op de paal zag eindigen. Met het gelijke spel schieten de ploegen weinig op. Ze zijn allebei een middenmoter in de Western en Eastern Conference.

Real Salt Lake – Colorado Rapids, 2-0

Het koningskoppel van vorig seizoen van Real Salt Lake deed de Colorado Rapids vannacht de das om. Vorig jaar waren de twee al vaak trefzeker (en aangever), en dat etaleerde het duo gisteren nog maar eens. Zowel Saborio als Espindola maakte een treffer en velde daarmee het vonnis over Colorado Rapids.

Met de overwinning nestelt Salt Lake zich aan kop naast Sporting Kansas met vijftien punten. Real heeft echter wel een duel meer gespeeld. Colorado doet het wat minder met negen punten uit vijf wedstrijden. Daarmee is de ploeg vooralsnog een redelijke subtopper in de MLS.

Portland Timbers – Chivas USA, 1-2

De Portland Timbers zijn er niet in geslaagd om het thuisduel tegen Chivas USA winnend af te sluiten. De ploeg begon goed met aanvallend spel én een doelpunt van de dit seizoen overgekomen Kris Boyd.

Na de rust verbleekte de hoop op een goed resultaat. Drie minuten na de thee scoorde Moreno de gelijkmaker al en het was wachten op meer goals. Die kwam er, hoewel vrij laat, dan ook toch nog. Nick LaBrocca was de matchwinner voor Chivas.