Troy Polamalu zorgt voor hoofdpijn

Door

Dat spelers domme dingen doen is de afgelopen weken weer duidelijk geworden, Adrian Peterson, Dez Bryant en Elvis Dumervil kostten hun werkgevers heel wat hoofdbrekens. Steelers safety Troy Polamalu tilt het hersengekraak naar een volgend niveau. De voormalig defensive MVP heeft tijdens de The Dan Patrick show verteld dat hij meer hersenschuddingen heeft gehad dan officieel vermeldt.

Geen grote leugens
De veteraan, die al negen jaar op het veld staat, heeft volgens de officiële Steelers gegevens maar negen hersenschuddingen gehad, toen door werd gevraagd naar het feit of dit klopte antwoordde hij met: “We hebben een ander gesprek als ik gestopt ben met spelen.”

Als elke speler na een hit zich een beetje dizzey voelt, dat de maatstaf is voor een hersenschudding, dan zouden footballspelers vijftig tot honderd herschuddingen in hun carrière oplopen, aldus Polamalu.

Kameraadschap en opoffering

“Er is zoveel gebouwd op kameraadschap en opoffering en football is such a tough mans game.” Dat maakt het spel ook zo populair: “De werkende klasse en arbeiders voelen zich aangetrokken, omdat het een worsteling met de arbeid is, juist door die fysiekheid van het spel en de verplichtingen die je nodig hebt.”

Grote leugens om de testen te ontlopen heeft Polamalu volgens zichzelf niet verteld: “Mocht het echt erg zijn, dan ben je niet bij bewustzijn genoeg om te liegen.”

Niet verstandig
De uitspraken komen niet op handig moment. De NFL probeert de sport juist veiliger te maken. Meer dan 2400 gepensioneerde NFL spelers klagen de league nu aan, omdat zij de NFL ervan beschuldigen dat die wisten dat herhaalde hersenschuddingen konden leiden tot hersenschade, maar dat verzweeg.

Niet alleen
Troy Polamalu staat niet alleen in zijn standpunt, grote spelers als Brain Urlacher, Rob Gronkowski en Peyton Manning delen zijn mening.

“Het maakt niet uit hoe ziek, zwak en geblesseerd je bent, wij kiezen ervoor om een week later weer op het veld te staan en het is juist die overgave die je nodig hebt om football te spelen” aldus mister Head and Shoulders.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen