Alabama prolongeert nationale titel

Door

Discover BCS National Championship - Notre Dame v Alabama

De enorme overmacht was een verrassing, maar dat de Alabama Crimson Tide maandagavond alweer de derde titel in vier jaar wonnen lag in de lijn der verwachting. Het werd uiteindelijk 42-14 in de 2013 BCS National Championship, ten koste van de Notre Dame Fighting Irish.

Het duel was, voor zover dat mogelijk was, nog minder spannend dan de 21-0 overwinning op LSU in de finale van vorig jaar. Nick Saban’s team wist waarvoor het gekomen was en kon bij een 21-0 stand vroeg in het tweede kwart al achteruit zakken. Notre Dame had namelijk iets in te brengen en ging zonder score de rust in.

De tweede helft bracht een weinig verbeterd spelbeeld voor de arme Irish, die Alabama vrijwel iedere actie zagen counteren en blij mochten zijn dat de Tide hen niet nog verder vernederden. Ook Heisman-finalist Manti Te’o kon verdedigend slechts mondjesmaat de running game van Alabama stoppen en als QB A.J. McCarron (foto) moest passen was ook dat vaak vlijmscherp uitgevoerd. Al met al dus een masterclass football van de heren uit Tuscaloosa.

Daarmee was de finale van dit interessante en verrassende college football seizoen een teleurstelling, zoals zoveel bowl games dit jaar weinig spannend bleken. Dat de vriendin van McCarron het gesprek van de avond werd en niet de wedstrijd was veelzeggend. Uiteindelijk zijn de conference games toch vaak het interessantst, want het verschil tussen vooral de SEC en de Pac-12 en alle andere conferences, ook de ooit zo machtige Big Ten, bleek dit seizoen groot.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen