MLS: New York voorkomt ternauwernood verlies in eigen huis

New York Red Bulls vs New England Revolution

De New York Red Bulls hebben ook hun vierde wedstrijd van het seizoen niet in winst om weten te zetten. In het thuisduel met Chivas USA keek de ploeg zelfs tot in de slotseconden van de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan. Vlak voor het verstrijken van de blessuretijd bezorgde Peguy Luyindula de Red Bulls in elk geval nog één punt, maar dat de ploeg een dramatische start kent is duidelijk.

Juist de wedstrijd tegen Chivas in eigen huis leek een uitgelezen mogelijkheid om drie punten te pakken en wat vertrouwen te tanken voor de Red Bulls. Niets bleek echter minder waar. De Red Bulls kwamen slap uit de startblokken, waar ook Chivas ongeïnspireerd aan de wedstrijd begon. De bezoekers kwamen na vierentwintig minuten wel op voorsprong, toen aanvaller Erick Torres trefzeker was van elf meter. De strafschop kwam voort uit een overtreding van Richard Eckersley op Tommy McNamara.

De Red Bulls kwamen pas in de tweede helft echt op gang. Het aanvalsspel ging lopen, kansen werden gecreëerd, maar het falen van Bradley Wright-Phillips (ingevallen voor de geblesseerde Tim Cahill) en uitmuntende reflexen van Dan Kennedy hielden de stand lange tijd op 0-1. Kennedy redde goed in een één op één situatie met Wright-Phillips en had daarna een stijlvolle redding in huis op een schot van Dax McCarthy.

In de vijfennegentigste minuut lukte het de Red Bulls toch nog om een punt over te houden aan het duel. Uit een corner van Eric Alexander kon Peguy Luyindula de bal inkoppen en deze keer moest de uitblinkende Kennedy het antwoord schuldig blijven. Na deze puntendeling bevindt Chivas zich in de middenmoot van de Western conference, terwijl New York met drie punten uit vier wedstrijden op plek acht in de Eastern conference staat.