MLS Draft: Andrew Farrell #1-pick voor Revolution

Door

2013 MLS SuperDraft Presented By AdidasAndrew Farrell is bij de draft van de Major League Soccer als eerste pick gekozen. De 20-jarige verdediger komt komend seizoen uit voor de New England Revolution. Farrell is een van de grootste talenten in de VS, hij is snel, wendbaar en technisch sterk. Hij kan zowel uit de voeten op het middenveld als verdediging, maar Revolution heeft Farrell gehaald om de defensie te versterken. Farrell is afkomstig van de Universiteit van Louisville en leidde een verdediging die slechts 0.62 tegentreffers per duel toestond.

Farrell maakte onderdeel uit van het programma Generation Adidas. Dit is een programma waarin de meest getalenteerde voetballers van het land worden opgenomen en direct als professional in de MLS terechtkomen. De salarissen van deze voetballers, die hoger liggen dan die van andere spelers, tellen echter niet mee voor het salarisplafond dat geldt in de MLS.

Chivas USA koos met de tweede pick voor middenvelder Carlos Alvarez. De top vijf werd gecompleteerd door middenvelder Kyle Bekker, die bij Toronto FC teamgenoot wordt van Danny Koevermans, aanvaller Kekuta Manneh, eveneens een speler van het Generation Adidas programma, en aanvaller Erik Hurtado. Manneh en Hurtado spelen komend seizoen allebei voor de Vancouver Whitecaps FC.

Het nieuwe seizoen in de MLS gaat op zaterdag 2 maart van start. De eerste wedstrijd in het post-Beckham tijdperk gaat tussen de Philadelphia Union en Sporting Kansas City. Kampioen LA Galaxy komt een dag later in actie als het in het eigen Home Depot Center aantreedt tegen Chicago Fire.

 

Ook leuk om te lezen