Baron Davis past uitstekend bij de New York Knicks

Door

 

De New York Knicks zijn nog altijd niet klaar op de transfermarkt. Ze willen de ploeg graag versterken met Baron Davis. De mannen van coach Mike D’Antoni speelde afgelopen zaterdag, nog zonder de 32-jarige spelverdeler, de eerste oefenwedstrijd. De New Jersey Nets werden met 92-83 verslagen.

Met de komst van center Tyson Chandler ziet de basis er sterk uit voor de Knicks, samen met Amar’e Stoudemire en Carmelo Athony. De ploeg mist alleen nog een ‘echte’ spelverdeler. Mike Bibby is gehaald voor de bank, waardoor de Knicks voorlopig starten met Toney Douglas op the point.

Dat deed Douglas tegen de Nets niet eens onaardig: 5 punten, 5 assists en 6 rebounds. Baron Davis moet de nieuwe startende spelverdeler worden voor de Knicks. Mocht de free agent kiezen voor New York dan kan hij niet meteen ingezet worden. Davis is nog herstellende van een rugblessure.

Ik heb altijd een haat/liefde verhouding gehad met het spel van Davis. Hij ontwikkelde zich uitstekend bij de Hornets en kende in het seizoen 2007-2008 misschien wel zijn beste jaar bij de Golden State Warriors. Davis was goed voor 22 punten en 8 assists per wedstrijd en de Warriors schakelden in de eerste ronde van de playoffs de Dallas Mavericks uit.

Toch ging Davis ook vaak voor zijn eigen kansen, was soms te zwaar en werd op een gegeven moment getrade naar de zwakke Cleveland Cavaliers. Daar voelde Davis zich absoluut niet op zijn gemak. Het ging dan ook veel beter bij de Los Angeles Clippers. Nu mocht hij een duo vormen met superster Blake Griffin, en dat werkte prima.

New York is een logische volgende stap voor Davis. Hij is een type speler die houdt van de aandacht en de druk die erbij komt kijken als je voor de Knicks speelt. Davis was er ook wel aan toe, want tijdens de lockout begon hij steeds meer op een homeless guy te lijken. Een groen geblokte houthakkers vest, een beste baard, een bril en een zwarte muts. Zijn boodschap was eigenlijk: geef me alsjeblieft een contract.

Foto: bballone.com

 

Ook leuk om te lezen