MLS: Columbus blijft koploper na miraculeuze ontsnapping in Seattle

Toronto FC v Columbus Crew

Columbus Crew is nog nooit zo goed aan de competitie begonnen als dit jaar. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, en nu stond er een wedstrijd tegen de Seattle Sounders, uit de Western Conference, op het programma.

Van de goede vorm van Columbus was in de eerste helft weinig te merken. Tot twee keer toe leidde dom balverlies tot gevaar voor het doel van keeper Clark. De eerste keer liep het balverlies met een sisser af, maar een paar minuten later troffen de Sounders wel doel, doelpuntenmaker was Kenny Cooper.

Zo keek Columbus Crew in de rust tegen een 1-0 achterstand aan, en de voorsprong van de Sounders was absoluut niet onverdiend. Seattle had het beste van het spel, kreeg grote kansen, maar wist deze niet af te maken.

Pas in de tweede helft kon Columbus wat terug doen. Traore, de aanvoerder van Seattle, kreeg een discutabele rode kaart nadat hij een doorgebroken speler zou hebben neergehaald in het strafschopgebied. Uitblinker Higuaín wist wel raad met de toegekende strafschop en zo kwam Columbus Crew na een uur op gelijke hoogte.

Met tien man kon Seattle het spel niet meer domineren als in de eerste helft. Het hoopte vurig dat de schade beperkt zou blijven en nam genoegen met het gelijkspel op het scorebord. Lang zag het er naar uit dat de punten inderdaad gedeeld zouden worden, totdat in de allerlaatste seconde Columbus toch nog langszij kwam. Justin Meram was pas net ingevallen toen hij een waanzinnig doelpunt maakte. Zo besliste hij dat de drie punten alsnog mee gingen naar Ohio.

FC Dallas zonder moeite langs Portland
Ook in Dallas was het negentig minuten lang de moeite waard om op het puntje van je stoel te zitten. FC Dallas, koploper in het westen, ontving de Portland Timbers. Portland had tot deze wedstrijd nog niet een keer weten te winnen, en ook tegen Dallas zat een overwinning er niet in.

De beste kansen waren in de eerste helft voor FC Dallas. Toch lukte het niet een klap uit te delen. Dat lukte Harrington van Portland en Watson van Dallas wel, zij moesten beiden met rood van het veld na een opstootje. Daarbij trok Harrington aan het shirt van Watson, die vervolgens uithaalde.

Het eerste doelpunt kwam in de blessuretijd van de eerste helft. Blas Pérez bracht FC Dallas met een kopbal op voorsprong. Na de rust kwam Portland nog op 1-1, dankzij een eigen doelpunt van Hedges. Zijn fout kostte Dallas niet de overwinning, want revelatie van het seizoen Mauro Diáz maakte in de 84e minuut het winnende doelpunt. Dankzij de overwinning op de Timbers staat FC Dallas eerste met tien punten uit vier wedstrijden.