MLB Update: A-Rod is boos

Door

New York Yankees v Baltimore OriolesAlex Rodriguez is gisteren kwaad weggelopen van zijn hoorzitting. De derde honkman van de New York Yankees hangt een lange schorsing boven het hoofd vanwege vermeend dopinggebruik en hij is het er niet mee eens dat de aanklager tijdens het proces Commissioner Bud Selig niet wil oproepen als getuige. Dit werd A-Rod te veel waarna hij kwaad de zaal uitstormde. Later gaf hij in een radio-interview tekst en uitleg over zijn actie.

Vervolgens wilde hij nog één keer van de mogelijkheid gebruik maken om duidelijk aan te geven dat hij de afgelopen jaren geen doping heeft gebruikt.

Afscheid en contractverlenging in St. Louis

De St. Louis Cardinals kwamen op twee manieren in het nieuws. Allereerst was daar het bericht dat Chris Carpenter had besloten om met pensioen te gaan. De 38-jarige pitcher kende een zware laatste twee jaar, waarin hij vanwege verschillende blessures slechts drie wedstrijd in actie kwam. Nadat zijn contract afgelopen jaar afliep, was hij nu free agent, maar in plaats van op zoek te gaan naar een nieuw contract, besloot hij zijn handschoen aan de wilgen te hangen. De Cards hopen echter wel dat ze hun voormalige ace in een andere rol kunnen behouden voor de organisatie.

Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want Carpenter heeft veel betekend voor de ploeg uit St. Louis, waarbij hij tien jaar onder contract stond. In deze periode haalde hij drie keer het All Star-team, won hij twee keer de World Series en won hij één keer de NL Cy Young Award (in 2005). Ondanks het feit dat hij het afgelopen seizoen niet in actie kon komen, was hij toch belangrijk voor de organisatie in rol al mentor voor Adam Wainwright en de andere pitchers.

Naast het afscheid van Carpenter maakten de Cardinals ook bekend dat zij het contract met Mike Matheny verlengen. De manager die zijn ploeg in 2013 naar de World Series leidde, had nog een contract voor komend seizoen, maar de club wilde bijzonder graag met hem door. De twee partijen kwamen een verlenging van drie jaar overeen, waardoor de voormalig catcher tot en met 2017 aan het roer staat in St. Louis.

Overig nieuws

  • Gisteren meldden we al dat David Murphy zijn carrière voortzet bij de Cleveland Indians, maar de manier waarop dit nieuws bekend werd is zowel bijzonder als aandoenlijk. Degene die de overstap als eerste bekendmaakte, was namelijk zijn dochtertje, die iedereen bij haar kinderopvang vertelde dat haar vader een Indian werd. Toen de nieuwsgierige ouders en leraren Murphy hierover vroegen, bevestigde de outfielder het gerucht.
  • De San Francisco Giants en Javier Lopez zijn dicht bij een contractverlenging. De linkshandige reliever staat naar verluidt in de belangstelling van veel teams, maar zoals het ernaar uitziet zet hij snel zijn handtekening onder een driejarig contract bij het team waarvoor hij sinds halverwege 2010 uitkomt. In die periode kwam Lopez 236 keer in actie, kwam hij tot een record van 14-4 en tekende hij voor een ERA van 2.26.
  • De Atlanta Braves gaven een afbeelding vrij van hoe hun nieuwe stadion eruit moet komen te zien. Het is de bedoeling dat de club vanaf 2017 in de buitenwijk Cobb County gaat spelen en dat het nieuwe complex, wat in totaal ongeveer 400 miljoen dollar moet gaan kosten, er als volgt uit komt te zien:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen