MLB spelers volgen WK Voetbal

Door

De echte fans weten dat een aantal van ‘onze jongens’ in de MLB grote voetbalfans zijn. Andrelton Simmons, Jonathan Schoop en Didi Gregorius voetbalden vroeger al met elkaar. Van sommigen werd zelfs verwacht dat zij het in voetbal verder zouden schoppen (no pun intended) dan in honkbal. Gelukkig voor ons honkbalfans was dit niet het geval en kunnen wij nu van hun acties genieten in de MLB.

WK

Op hun beurt genieten de spelers van de acties van het Nederlands elftal op het WK in Brazilie. Na de even schitterende als onverwachte 5-1 overwinning waren de Nederlanders actief op Twitter:

 

 

Ook in Zuid-Korea wordt meegeleefd door voormalig Major League Rick van den Hurk, die momenteel 6-1 is met een 2.94 ERA voor de Samsung Lions:

Didi Gregrorius liet samen met zijn teamgenoot Randall Delgado van de Diamondbacks nog even zien hoe goed hij kan voetballen: USA! USA! Wij denken altijd maar dat voetbal (of soccer zoals zij het noemen) in Amerika niet zo’n grote sport is, maar we zouden beter moeten weten. Als er ergens een prijs te winnen valt, zijn de Amerikanen opeens bloedfanatiek. Kijk maar eens naar deze tweets:

 

 

 

In Miami werd de ontknoping op het grote scherm vertoond en met luid gejuich ontvangen:
Laten we hopen dat beide teams voorlopig nog even in het toernooi blijven!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen