NFL Update: Vernon Davis wil geld zien, Dallas Clark stopt

Door

San Francisco 49ers v Green Bay Packers

Enkele weken na de contractverlening van quarterback Colin Kaepernick wil teamgenoot Vernon Davis ook geld zien. De tight end van de San Francisco 49ers heeft daarom op het laatste moment besloten om niet op te komen dagen bij het verplichte trainingskamp.

“Het gaat erom dat je betaald moet krijgen wat je verdient, het is allemaal niet zo ingewikkeld”, aldus Davis in een column op SportsIllustrated.com. Momenteel zit hij in het vijfde jaar van een zesjarig contract ter waarde van 42,7 miljoen dollar.

Davis vervolgt: “Ik wil dolgraag de Super Bowl winnen met San Francisco, maar ik moet ook aan mijn toekomst denken. Sommige spelers snappen dat, anderen niet. Maar die zijn vaak hypocriet als ze beweren dat ze alles zouden accepteren van een organisatie. Ik laat me daar niet door gek maken, ik luister enkel naar het advies van mijn familie en mijn persoonlijke adviseurs, die zullen er namelijk ook nog zijn als de NFL mij zal dumpen.”

Daarnaast deelde Davis nog een sneer uit naar enkele collega’s, die volgens hem onverstandig om gaan met hun geld: “Ik heb weleens spelers gezien, met jarenlange ervaring in de NFL, die mij om geld smeekten terwijl ze een goed contract hadden. Velen geven het uit aan onnodige auto’s en huizen waar ze nooit gebruik van maken.”

Dallas Clark stopt er mee

Een andere tight end, Dallas Clark, maakte gisteren bekend dat hij een einde maakt aan zijn carrière. De 35-jarige Clark zal een ééndaags contract ondertekenen bij de Indianapolis Colts om zo als Colt zijn carrière te beëindigen.

Clark kwam in 2003 als first-round pick in Indianapolis terecht en was jarenlang één van de meest betrouwbare wapens van Peyton Manning. In 2006 wonnen zij samen de Super Bowl en noteerde Clark een record voor tight ends door in de play-offs 317 reception yards te noteren.

In 2012 moest hij weg uit Indianapolis en kwam hij terecht in Tampa Bay. Afgelopen jaar speelde Clark voor de Baltimore Ravens en kwam hij nog tot 31 receptions en drie touchdowns. Na afloop van het seizoen maakte hij toen al bekend dat hij twijfelde of hij zijn carrière wel voort moest zetten.

Overig nieuws

Ray Rice en zijn vrouw zijn in gesprek gegaan met NFL-commissioner Roger Goodell. Rice werd begin februari aangeklaagd nadat hij zijn vrouw had geslagen in de lift van een hotel in Atlantic City. Door in gesprek te gaan met Rice wil Goodell meer informatie krijgen over de zaak om zo tot een disciplinaire straf te komen. Enkele volgers van de Ravens verwachten dat hij voor twee tot vier wedstrijden zal worden geschorst omdat het slechts het eerste incident is uit Rice’s carrière.

– De Tampa Bay Buccaneers stoppen met het gebruik van papier om alles op te zetten en gaan vanaf aankomend seizoen tijdens wedstrijden met tablets proberen te werken. Hoe het gebruik van tablets het coachen gaat veranderen is nog onduidelijk. Wel moeten eerst alle coaches er bekend mee worden, iets wat nog moeite kost volgens een technische man van Tampa Bay: “Sommige mensen van een bepaalde generatie hebben wat meer voorlichting nodig over het gebruik van deze techniek dan anderen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen