Harvey helpt zichzelf aan overwinning, Sale ongenaakbaar

Door

New York Mets v Chicago CubsNew York Mets (16-23) @ Chicago Cubs (17-24) 3-2

Matt Harvey behaalde eindelijk zijn vijfde overwinning van het seizoen. De jonge pitcher gooit het hele seizoen al bijzonder sterk, maar liep zijn laatste vier starts door pech of een falende bullpen steeds de overwinning mis. Gisteren hielp hij zichzelf door zich na een wat stroeve start (twee hits en twee runs in de eerste inning) te herpakken en vervolgens bijna niets meer weg te geven. In de zevende inning zorgde hij via een RBI single zelfs voor het beslissende punt, al mocht hij outfielder Marlon Byrd nog wel dankbaar zijn dat deze 3-2 voorsprong behouden bleef:

Chicago White Sox (19-21) @ Los Angeles Angels (15-27) 3-0

Alex Rios sloeg in de eerste inning meteen een homerun en meer run support had Chris Sale eigenlijk niet meer nodig. De jonge pitcher van White Sox gooide 7.2 sterke innings waarin hij slechts drie hits hoefde toe te staan en goed was voor liefst twaalf strikeouts. Laat in de wedstrijd bouwde de Chicago via onder andere de vierde homerun in vier wedstrijden van Adam Dunn de voorsprong uit naar 3-0, waarna Addison Reed met zijn veertiende save van het seizoen het duel in het slot gooide.

 

Los Angeles Dodgers (17-23) @ Atlanta Braves (23-18) 5-8

De Braves kenden een lastige wedstrijd tegen de Dodgers en mochten uiteindelijk Justin Upton dankbaar zijn voor de overwinning. De outfielder sloeg in de zesde inning bij een 4-2 achterstand de bal met alle honken bezet het veld uit en deze voorsprong werd een inning later nog uitgebreid en niet meer uit handen gegeven. Jason Heyward maakte dit duel zijn rentree nadat hij op 22 april een blindedarmoperatie had moeten ondergaan en kende met twee hits, twee runs en een RBI een succesvolle terugkeer. Andrelton Simmons droeg met één hit en drie runs zijn steentje bij aan de overwinning.

Arizona Diamondbacks (24-18) @ Miami Marlins (11-31) 9-2

De D-backs hadden in Florida geen problemen met het team dat samen met de Houston Astros de slechtste record in de Majors heeft. De bezoekers scoorden in zowel de eerste als de derde inning drie runs (mede dankzij twee homeruns van Paul Goldschmidt) en dat was meer dan voldoende voor pitcher Trevor Cahill om zijn derde overwinning van het seizoen binnen te halen. Didi Gregorius had in deze wedstrijd één hit en kwam twee over de thuisplaat.

 

Toronto Blue Jays (17-25) @ New York Yankees (26-16) 0-5

Hideki Kuroda was lights out tegen de ploeg uit Toronto en stond in acht innings slechts twee hits toe. Verder was hij goed voor vijf strikeouts en gooide hij maar één keer vier wijd, een probleempje dat hij zelf overigens weer wist op te lossen. Aanvallend zorgde Gardner, Nix, Cano en Romine voor de punten en wist rookie David Adams ook in zijn derde wedstrijd op het hoogste niveau een honkslag te produceren. De Yanks kregen overigens ook nog slecht nieuws, want gisteren bleek dat pitcher Andy Pettitte op de DL terechtkomt vanwege een rugblessure.


Houston Astros @ Pittsburgh Pirates 4-5

De Astros verloren op een manier die op z’n zachtst gezegd wat ongelukkig is. Bij een 4-4 stand in de negende inning, met twee outs en alle honken bezet, slaat Russell Martin een pop up die gemakkelijk gevangen kan worden. Extra innings denk je dan, ware het niet dat de Astros iets anders in gedachten hadden:

Overige uitslagen:

Cincinnati Reds @ Philadelphia Flyers 3-5

Seattle Mariners (20-22) @ Cleveland Indians (23-17) 3-6 na tien innings

Tampa Bay Rays (21-20) @ Baltimore Orioles (23-18) 12-10

Detroit Tigers (23-17) @ Texas Rangers (27-15) 2-1

Boston Red Sox (25-17) @ Minnesota Twins (18-20) 3-2

Milwaukee Brewers (16-24) @ St. Louis Cardinals (27-14) 6-7

San Francisco Giants (24-18) @ Colorado Rockies (22-20) 9-10

Kansas City Royals (20-18) @ Oakland Athletics (21-22) 1-2

Washington Nationals (23-19) @ San Diego Padres (18-23) 6-5 na tien innings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen