MLB Dutch Report: Bogaerts met meeste 4-hit games

Door

CKzjGPlVEAAC-dR

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 16 (maandag 20 juli t/m zondag 26 juli).

Naamloos

Xander Bogaerts is misschien geen Mr. Robot, maar wel een hitting machine. Hij heeft de op één na hoogste slaggemiddelde van alle shortstops in de MLB en de op twee na hoogste slaggemiddelde (.405) in de maand juli. Hij evenaarde ook nog een seizoensrecord door voor de vierde keer vier honkslagen te slaan in één wedstrijd.

Het seizoen van de Boston Red Sox, laatste in de AL East-divisie met een 44-55 record, valt zwaar tegen. Het optreden van de 22-jarige Xander Bogaerts is echter een lichtpunt in donkere dagen, zeker wanneer je hoogstpersoonlijk een eind maakt aan acht nederlagen op rij door het slaan van een walk-off single.

Naamloos

Zware wedstrijden voor Andrelton Simmons en de Atlanta Braves tegen de Los Angeles Dodgers en de St. Louis Cardinals. Simmmons ging tegen de Dodgers 3-uit-10 met drie runs en 5-uit-9 op bezoek bij de Cards. De New York Mets toonden interesse in de diensten van Simmons, maar volgens de Braves is de 25-jarige shortstop onhaalbaar. Wij snappen wel waarom de Mets Simmons graag zien komen.

Naamloos

Wanneer Zack Greinke en Clayton Kershaw als een graanmachine door het maaiveld aan slagmannen denderen, weet je als closer dat je weinig aan de bak komt. Kenley Jansen pakte op 22 juli tegen de Atlanta Braves zijn enigste save van de week met twee strikeouts. Het ging een stuk minder in de wedstrijd tegen de New York Mets. Na drie pitches ramde Juan Uribe bijna de bal het stadion uit voor een walk-off overwinning.

Naamloos

De New York Yankees wonnen vijf van de zes wedstrijden in de week waarin de ‘oude’ Alex Rodriguez drie homeruns sloeg tegen de Minnesota Twins. Geen homeruns voor Didi Gregorius, maar wel een 3-uit-4 wedstrijd tegen de Baltimore Orioles en 2-uit-4 tegen de Twins. In de Volkskrant een interview met Gregorius over zijn eerste jaar als Yankee: ‘Dingen die ik niet kan controleren, laat ik gaan’.

Naamloos

Een week waarin Jonathan Schoop de bal niet de tribunes in slaat. Het is even wennen. De tweede honkman van de Baltimore Orioles kende een dipje met drie honkslagen in achttien slagbeurten, waaronder 0-uit-11 tegen de New York Yankees.

Naamloos

Jurickson Profar? Je zou hem bijna vergeten. De talentvolle tweede honkman van de Texas Rangers herstelt van een blessure aan zijn schouder en de verwachting is nog steeds dat hij het gehele seizoen niet in actie komt. Dat hij al wat ballen slaat in de slagkooi geeft de burger echter moed.

#patientlywaiting #workinghardeveryday #Closerandcloser #IWILL #thankstotheManAbove🙏🏾

Een video die is geplaatst door Jurickson Profar (@profarjurickson) op

Lees hier de MLB Dutch Report van vorige week.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen