Memphis in slotseconde langs Kings, Rose down

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies - Game Three

Vier wedstrijden met vier verhalen. De Kings geven opnieuw een gigantische voorsprong weg; De Bulls winnen van Toronto, maar zien Rose onderweg afhaken; Dallas met een historisch grote overwinning op de arme Sixers; In Oakland ziet Hulk Hogan de Warriors zorgvuldig spelen tegen de Nets.

Allereerst het duel tussen twee verassingen in de Western Conference. De Memphis Grizzlies zijn daar trots koploper, terwijl de Sacramento Kings onder aanvoering van DeMarcus Cousins meer te vertellen hebben dan vooraf gedacht. De Kings wilden in het uitduel in Memphis de nare smaak uit hun mond wegspoelen die de ploeg overhield aan hun afgelopen duel met de Dallas Mavericks. Daarin werd een voorsprong van 24 punten onnodig uit handen gegeven. Een voorproefje van wat komen gaat: een paar jaar geleden eindigde een spectaculair duel tussen beide team zo:

De Kings, spelend in prachtige zwarte tenues, begonnen fantastisch. De normaliter sterke verdediging van de Grizzlies had geen antwoord op het aanvallende geweld van de bezoekende ploeg en incasseerde maar liefst 38 punten in het eerste kwart. Daar tegenover stonden slechts zestien punten van de thuisploeg en in het tweede kwart keek de ploeg zelfs tegen een achterstand van 26 punten aan. Normaliter een schier onmogelijke opgave, maar de koploper wilde niet van opgeven weten.

Beetje bij beetje slonk de voorsprong van de Kings. Mike Conley (2o punten, 11 assists) nam zijn ploeg op sleeptouw in het vierde kwart. De Grizzlies geloofden steeds meer in hun kansen en met de wetenschap dat de ploeg in eigen huis al zeventien duels op een rij had gewonnen knokte de thuisploeg zich, mede dankzij een een 16-1 run, met nog elf seconden langszij door een driepunter van Conley. De Kings bleven echter rustig en dachten de zege met 0.3 seconde op de klok binnen te hebben bij een 110-109 stand. En toen gebeurde Courtney Lee en was het wonder van Memphis compleet.
ScaredConsciousGoldfinch

De Grizzlies hebben door de grootste comeback uit hun geschiedenis nu een 8-1 record, terwijl de Kings op 5-4 komen. Bekijk hier nog eens de hele recap.

Tip-Off
In de Eastern Conference stond de topper tussen de Chicago Bulls en de koploper uit Toronto op het programma. De Raptors begonnen het duel sterk en hadden een kleine voorsprong met de rust. Eenmaal terug op het veld veranderde het speelbeeld totaal. De Bulls gingen zeer effectief spelen en maakten slim gebruik van de aanvallende kwaliteiten van Pau Gasol, die goed was voor 27 punten. Aan de andere kant lukte plots helemaal niks meer en de Bulls gingen het vierde kwart in met een comfortabele voorsprong van vijftien punten. De Raptors knokten zich nog goed terug, maar het gat was te groot om te achterhalen. Einduitslag: 100-93.

Derrick Rose begon in de basis bij de Bulls, maar eindige het duel op de bank. Helaas opnieuw met een blessure. Diep in het vierde kwart kwam hij ten val en greep hij naar zijn hamsting. De point guard liet na afloop weten dat hij niet verwacht dat het ernstig is, maar kon niet vertellen wanneer hij denk terug te keren op veld. Hij sluit dit weekeinde echter niet uit.

Three Point Play

– De Dallas Mavericks hebben gehakt gemaakt van de Philadelphia 76ers: 123-70. Het verschil van 53 punten betekende de grootste overwinning in de geschiedenis van de Mavericks. Topscorer werd – wie anders – Dirk Nowitzki met 21 punten in slechts twintig minuten speeltijd. De Mavs hadden bij rust al 73 punten op het bord staan, meer dan de 76ers uiteindelijk maakten. Enige lichtpuntje was de terugkeer van Michael Carter-Williams, vorig seizoen Rookie of the Year. Voorafgaand aan het duel schreef MCW een essay over ‘tanken’ (aanrader). Niet de beste dag om je vervolgens zo te laten afslachten.

– De Warriors wisten een derde nederlaag op een rij weten te voorkomen tegen de Brooklyn Nets. De ploeg van Steve Kerr speelde zorgvuldig met slechts elf turnovers en won met slim spel: 107-99. Er was opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor Draymond Green, een voorloper in de race om Most Improved Player. Afgelopen nacht flirtte hij met een triple double: 17 punten, 8 rebounds, 7 assists. Klay Thompson kroonde zich topscorer met 25 punten.

– Ook Adam Silver maakte gisteren een play. Hij maakte zich sterk voor het legaliseren van gokmarkt. Lees hier een uitgebreider verslag.